Делта вариантът на Covid-19, наричан още индийски щам, тъй като

...
Делта вариантът на Covid-19, наричан още индийски щам, тъй като
Коментари Харесай

Делта варианта: 3 таблици, които илюстрират разпространението му

Делта разновидността на Covid-19, именуван още индийски вариант, защото за първи път бе разпознат в Индия, се популяризира бързо в цяла Европа, сигнализира Politico.

Докато всекидневно новите случаи като цяло към момента се намаляват на континента, делът, формиран от разновидността Делта - за който Европейският център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC) споделя, че е 40 до 60 % по-предаван - нараства. Някои страни още веднъж се оправят с възходящ брой заболяващи. Това е най-ясно изразено в Обединеното кралство, където разновидността Делта е преобладаващ от няколко седмици. 

Португалия и Русия също регистрират висок растеж на инфектираните с индийския вариант.

Между 7 и 21 юни разновидността Делта съставлява 95% от всички открити позитивни проби в Обединеното кралство, съгласно  данни на Public Health England. От 514 души, признати в болница в Англия през седмицата до 21 юни, 304 са били неимунизирани. Ежедневните смъртни случаи остават ниски - по-малко от 20 дневно - от средата на април, само че последователно се усилват.

При настоящия ритъм на предаване, разновидността се чака да съставлява 70% от всички нови случаи в Европа до началото на август и 90% до края на същия месец, съгласно оценки на ECDC от 23 юни.

По последни данни делът на Делта се е удвоил за една седмица до 15% от новите случаи, по отношение на 8% през миналата седмица.

Има обаче закъснение при достъпа и разбора на данни в действително време. Секвенирането на позитивни проби за Covid-19 може да отнеме към седмица, а докладването на тези резултати пред организации като ECDC да отнеме още една седмица. Така че същинският брой случаи на заразяване с Делта разновидността през днешния ден евентуално ще бъде по-голям от настоящите данни, проучва Politico.

Докато някои политици и учени остават предпазливи оптимисти, че разновидността няма да скапе лятната почивка, ECDC издаде предизвестие, че премахването на ограниченията за публично здраве в Европа " може да докара до бързо и доста увеличение на ежедневните случаи във всички възрастови групи, със обвързвано с това нарастване на хоспитализациите и смъртните случаи ".

Разгледайте трите графики, които ясно илюстрират трендовете и настоящото състояние.

Седемдневна междинна стойност на новите доказани случаи на милион души от април до края на юни в Европейски Съюз, Англия, Германия, Франция и Белгия:



Дял на разновидността Делта, открит при разбор на целия геном всяка седмица в Германия:



Дял на разновидността Делта при нови случаи през последните четири седмици в Европа:



Цифрите демонстрират най-новите налични данни за всяка страна. В доста страни анализът на геномната поредност за нови случаи е толкоз невисок, че не дава отговор на нужния предел за статистически значима оценка.

В Австралия също се оповестява повишаване на случаите на инфектирани с Делта разновидността, което докара и до връщане на по-сериозните ограничаващи ограничения в някои щати като връщане на условието за наложително носене на защитни маски и ограничение на домашните събирания, считано от през днешния ден. Най-големият град, Сидни, пък влезе в двуседмичен локдаун този уикенд. 

 

 
Индийският вид към този момент е у нас. Ето какво знаем за него


 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР