Delta Air Lines обяви рекордни приходи, съобщи CNBC. От компанията

...
Delta Air Lines обяви рекордни приходи, съобщи CNBC. От компанията
Коментари Харесай

Delta Air Lines с рекордни приходи от 10,47 млрд. долара за тримесечието

Delta Air Lines разгласи рекордни доходи, заяви CNBC. От компанията регистрираха облага за първото тримесечие, която надмина прогнозите на Wall Street.

"Търсенето на артикули на Delta в никакъв случай не е било по-силно ", разяснява мениджърът Глен Хауенщайн. "С нашите потребителски насочени търговски начинания, осигуряващи мощна преданост на клиентите и инерция, ние чакаме растеж на приходите за цялата година от пет до седем % ", разясни той.

Акциите на самолетната компания набъбнаха с съвсем 3% в търговията с премаркет. Delta Air Lines са спечелили 96 цента на акция, на поправена основа, в съпоставяне със приблизително 90 цента, предстоящи от анализаторите, интервюирани от Refinitiv. Превозвачът генерира доходи от 10,47 милиарда $, т.е. те бележат скок от 5,1%, по отношение на 9,97 милиарда $ през първите три месеца на предходната година. На нерегулирана основа облагите на компанията са нарастнали с 31%, достигайки стойност от 730 млн. $, спрямо 557 млн. $ през същия интервал на миналата година.

Инвеститорите чакаха мощно тримесечие от Delta, прогнозирайки че облагата на акция ще падне сред 2,05 $ и 2,35 $, а общите оперативни доходи ще набъбнат сред 6%-8%, по отношение на същото тримесечие на предходната година. Авиокомпанията разгласи, че подновяването на контракта с American Express е спомогнало за увеличението на приходите през първото тримесечие. Партньорството, което се концентрира върху кредитните карти на SkyMiles, ще продължи до 2029 година.

Delta Air Lines е шестата най-стара операционна самолетна компания от датата на основаването и най-старата самолетна компания, която към момента работи в Съединените щати. През 2018 година превозвачът се класира на 75-то място в листата на Fortune 500 на най-големите американски корпорации съгласно общите доходи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР