Делото за убийството на Андрей Луканов трябва да бъде възобонвовено,

...
Делото за убийството на Андрей Луканов трябва да бъде възобонвовено,
Коментари Харесай

Румен Петков поиска делото за убийството на Луканов да се възобнови

„ Делото за убийството на Андрей Луканов би трябвало да бъде възобонвовено, в случай че желаеме една от най-мрачните страници в най-новата история на страната да бъде затворена с чувство за правдивост. Това може да направи основният прокурор по предложение на градския прокурор. Имайте поради, че това следствие се е водило по време на разнообразни държавни управления. Аз упорствам за обновяване, не поради персоналните ми връзки с Андрей, а тъй като това е значим въпрос за страната ни.
Това съобщи за предаването „ 120 минути “ Румен Петков, водач на АБВ, някогашен член на Българска социалистическа партия и някогашен вътрешен министър на Тройната коалиция. Той изрази подозрение, че сегашния основен прокурор ще направи това, само че настоя за значимостта му.

Петков сподели, че е приказвал с Луканов два дни, преди да го убият. Пътували дружно към Плевен. Бившият министър председател провел дълъг диалог по телефона, обвързван с негово идно пътешестване до Съединени американски щати. „ Той ми описа за този диалог. ", показа Петков. и добави: " Трябва да кажа, че определенията за Румен Спасов, за кръга „ Орион “ бяха доста груби, нетипично за него груби “.

Според него Луканов е бил сатанизиран без съображение. „ И до ден сегашен се намират всякакви хора с искра в очите да приказват за куфарчета с пари. Андрей доста държеше на фамилията си. Историята за имотното положение на Андрей и на неговото семейство е, че той си отиде от този свят с един апартамент, благосъстоятелност на него и на брачната половинка му. Не с 6, не седмият да е с анасьор в хола, а с един апартамент и с една дребна виличка в Мала черква – 35-40 кв. метра “, съобщи Петков.

За връзките сред Илия Павлов и Мултигруп и Андрей Луканов Румен Петков разяснява, че разсъжденията на тематика „ Павлов блъснал пестник на Андрей в Москва “ са неуместни. По думите му Луканов би отвърнал сигурно, просто тъй като е подобен човек, а Илия Павлов не е малоумен човек и не би си разрешил сходна постъпка. " За мен това е неуместен мит. ", съобщи Петков. Той удостовери, че една от версиите, по които е имало съществено разслеване са енергийните и газови геополитически ползи в страната ни.

По думите му никой не е спечелил от убийството на един някогашен министър председател и добър специалист в енергетиката " Със гибелта на Андрей Луканов загуби България. ", разгласи някогашния вътрешен министър.

Петков призна, че не е обсъждал тематиката с Петър Манжуков, само че се надява и той да се съгласи обществено да приказва за случилото се.

Припомняме, че преди седмица убийството на Андрей Луканов разяснява някогашният шеф на отдел " Убийства " в Министерство на вътрешните работи Ботьо Ботев, който работи по престъпния случай през цялото време.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР