Делото за побоя над Христиан Пендиков бе отложено заради неявяването

...
Делото за побоя над Христиан Пендиков бе отложено заради неявяването
Коментари Харесай

Делото за побоя над Христиан Пендиков бе отложено заради неявяването на един от обвиняемите

Делото за побоя над Христиан Пендиков бе отсрочено поради неявяването на един от обвинените.

За 16 април е планувано идващото съвещание на Основния съд в Охрид по делото за побоя над секретаря на Сдружението " Цар Борис Трети " Христиан Пендиков, откакто един от обвинените - Борче Ангелов - не се яви в залата, а другият дойде със забавяне за оповестения час на съвещанието, откакто юристът му го извика по телефона.

Адвокатът на Илия Спасески и Борче Ангелов разгласи, че и двамата са мислели, че делото е планувано за 27 март, заради това не са пристигнали.

Съдията по делото изиска от полицията в Охрид и Битоля служебно да бъдат доведени на идващото съвещание обвиненият Ангелов и един от очевидците, който също не се яви в залата.

" Това е печелене на време и съзнателно разпъване на делото. И двамата обвинени бяха известени за датата, тъй като участваха на предходното съвещание ", уточни юристът на Пендиков Стефан Камишевски.

Според юриста на обвинените Димитрия Цобоски обаче няма причина да се протака делото, а самият той няма пояснение за какво са сбъркали датата на съвещанието.

Адвокатът на Христиан Пендиков връчи на съда и психиатрична към здравната експертиза на Пендиков с рекламация за отсъждане на обезщетение за нанесени нематериални вреди.

Секретарят на сдружението " Цар Борис Трети " в Охрид Христиан Пендиков бе пребит на 19 януари 2023 година, а Илия Спасески и Борче Ангелов са упрекнати за нанасяне на тежка телесна щета от ненавист на етническа основа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР