Делото за жестокото убийство на 11-годишната Никол Йончева, намушкана с

...
Делото за жестокото убийство на 11-годишната Никол Йончева, намушкана с
Коментари Харесай

Изправят пред съда осмокласника Иван за убийството на Никол

Делото за жестокото ликвидиране на 11-годишната Никол Йончева, намушкана с нож в асансьор, потегля на 14 май.

Пред съда ще се изправи 16-годишният Иван Иванов, който съгласно прокуратурата е нанесъл смъртоносния удар във врата на момичето.

Замахвайки с лявата ръка, младежът съвсем изцяло прерязал вътрешната сънна артерия, от което последвали мощна кръвозагуба и остра анемия. 11-годишната Никол е гледала безпомощно по какъв начин кръвта й изтича, била е в схващане и е изживявала тежки предсмъртни страдания, безапелационни са правосъдни медици, написа 24 часа.

Делото навлиза в правосъдна фаза девет месеца след убийството на 20 август, м.г.

" Много неща ще станат ясни по време на правосъдния развой. Надявам се виновникът да получи заслуженото наказване. Никой от фамилията му не ме е търсил ", показа пред " 24 часа " майката на убитото момиче Мария.

Дъщеря й е открита мъртва към 17,30 ч. в асансьор на бл.104 в к-с " Меден рудник ". Иван е арестуван в дребните часове на 21 август. Той прави частични признания, а биологични следи от него са открити по ножа, с който е осъществено закононарушението, по мобилния телефон на Никол и по част от движимостите й.

До правосъден развой се стига, откакто съдебно-психиатрична експертиза открива, че Иван е вменяем макар леката си умствена назадничавост.

Ключова за следствието е и експертиза на мобилните телефони на жертвата и подсъдимия, посредством която криминалистите сглобяват последните часове от живота на момичето.

Иван и Никол се срещат в обществените мрежи, където поддържат връзка интензивно. Фаталната им среща на 20 август, м.г. е втората онлайн. Решават да се качат на покрива на бл. 104, с цел да пушат наргиле. В асансьора Иван пробва да целуне Никол, само че тя го отблъсква, което агресира другояче добродушното момче.

Въпреки че ученикът е упрекнат в съзнателно ликвидиране, в случай че бъде наказан, ще получи сред 3 и 10 година затвор, защото е малолетен, а все още на действието и под 16 година Още по тематиката четете тук.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР