Делото за екстрадицията на банкера Цветан Василев е върнато за

...
Делото за екстрадицията на банкера Цветан Василев е върнато за
Коментари Харесай

Сърбия отново върна делото за есктрадиция на Цветан Василев

Делото за екстрадицията на банкера Цветан Василев е върнато за ново разглеждане, заяви Българска телеграфна агенция като цитира говорителката на Висшия съдв в Белград Миряна Милич. Апелативният съд е отменил решението за връщането му у нас и изпратил материалите на долната инстанция за ново изговаряне.

Според апелативния съд решението е неясно. Посочва се още, че не е била приложено двустранното съглашение за правна помощ сред Народна република България и Югославия, което е довело до нелегално решение. Крайното решение за екстрадиция би трябвало да бъде взето от сръбския правосъден министър.

Това е следващо връщане на делото. Банкерът е в Сърбия от 2014 година, когато КТБ банкрутира. Тогава бе формирано дело за източване на банката. Главен обвинен по него е Василев. Заедно с него към отговорност бяха привлечени още 18 души. В момента делото се гледа на първа инстанция в спецсъда, само че е още в начален стадий.

Разследването на банкрута на КТБ продължи години наред, а наблюдаващ прокурор по него бе сегашният началник на държавното обвиняване Иван Гешев. Той съпостави работата по делото като кацане на Луната с дизелов мотор и нито един път не загатна името на някогашния народен представител Делян Пеевски в обвинителния акт.

През предишния февруари на Сърбия. По същото време основният прокурор изпрати писма до редица европейски институции поради забавянето на произнасянето по настояването за екстрадиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР