Делото за атентата в Сарафово отново беше отложено. Причината е

...
Делото за атентата в Сарафово отново беше отложено. Причината е
Коментари Харесай

Отново отложиха старта на делото за атентата в "Сарафово"

Делото за атентата в " Сарафово " още веднъж беше отсрочено. Причината е нередовно приканване на потърпевшите страни, съобщи Българска телеграфна агенция. Вече съвсем година Специализираният съд не може да даде ход на делото.

Съдът ще се опита за следващ път посредством Министерството на правораздаването и " Евроджъст " да уведоми тримата израелски жители, чиито близки пострадаха при атентата, за плануваното съвещание. До момента от тези дейности няма резултат. Следващият опит делото да тръгне ще бъде на 20 септември. Предвидените изнесени съвещания на 19 и 20 юли в Бургас, когато част от околните на потърпевшите ще дойдат в Бургас, с цел да отбележат пет години от трагичното събитие, се отсрочват.

На 18 юли 2012 година нападател се взриви до рейс с израелски туристи на паркинга до летището в Бургас. При терористичния акт починаха петима туристи и водачът на рейса, който е български жител. Подсъдими задочно за гърмежа са Мелиад Фарса и Хасан Хасан, те се търсят, само че все още няма информация за местоположението им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР