Делото срещу Кристиан Николов, който причини смъртта на журналиста Милен

...
Делото срещу Кристиан Николов, който причини смъртта на журналиста Милен
Коментари Харесай

Защитата на Кристиан Николов издейства време за още факти за катастрофата с Милен Цветков |

Делото против Кристиан Николов, който аргументи гибелта на журналиста Милен Цветков при пътен случай, бе отсрочено и ще продължи на 20 декември, с цел да се изяснят условия и обстоятелства по случая. Самият Николов отхвърли да даде пояснения по случая.

" Има още спомагателни въпроси, пропуски в досъдебното произвеждане, които е могло да се изчистят. В началото е било декларирано, че Кристиан е употребявал избрани субстанции и би трябвало да се откри до каква степен те имат отношение към опиатите, открити в организма му. Това има отношение към крайния резултат от делото. Те са били декларирани в досъдебното произвеждане, само че на тях не е било обърнато внимание, по тази причина се постанова да се добавя доказателственият материал в съда ", сподели единият от бранителите на Николов - юрист Константин Симеонов, представен от Българска телеграфна агенция.

Досега е известно, че при произшествието, като се изключи че е карал с по-висока от разрешената скорост, Николов е бил под въздействието на опиати. Той твърди, че е употребявал специфична паста, поръчана от чужбина, в която се съдържа непозволена съставна част. Освен това употребявал чайове, с цел да се оправи със напрежението.

Адвокат Симеонов изясни, че българска компания е внесла въпросната паста от Словения.

Идеята на компанията била да изиска позволение от БАБХ за дистрибуция на българския пазар. При приемане на пратката двама представители на компанията били арестувани и им били повдигнати обвинявания за държане на субстанции със наличие на тетрахидроканабинол.

Експертиза посочила, че в арестуваните артикули имало повишено наличие на веществото - над допустимите 0,2%. Вносът обаче не бил потаен и прокуратурата решила да приключи производството, твърди юристът. И добави, че по това дело имало и физико-химическа експертиза, а материалите от преписката към този момент са приложени към делото против Николов и, в случай че съдът реши, може да употребява част от тях, които счита за относими.

Магистратите утвърдиха настояването на бранителите на Кристиан Николов да се ревизира дали Агенция " Митници " към момента пази конфискуваните субстанции по другото дело, макар че има обвързване да ги унищожи. Също по този начин на идващото съвещание ще бъде разпитан шефът на българската компания. Съдът обаче отхвърли настояването да се изиска информация от фирмата-производител за наличието на продуктите й и дали то е било променяно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР