Делото срещу 37-годишния Венцислав Апостолов, който е подсъдим за бруталното

...
Делото срещу 37-годишния Венцислав Апостолов, който е подсъдим за бруталното
Коментари Харесай

Пред финал е дело за убийство и изнасилване на психично болен мъж от негов приятел

Делото против 37-годишния Венцислав Апостолов, който е обвиняем за бруталното ликвидиране и обезчестяване на приятеля му Явор е пред край. Процесът се гледа по общия ред във Варненския областен съд и през днешния ден стартират пледоариите, като до края на деня може да бъде произнесена присъда.

Психично болният Явор беше открит в безпомощно положение на 14 февруари 2018 година пред блок 404 във варненския квартал „ Владислав Варненчик “ и умря на път за болничното заведение.

Венцислав и Явор са били съседи преди години. След гибелта на майка му банката лишила парцела и Явор почнал да води бездомнически живот. От декември 2017 година той заживял в дома на Венцислав.

Според обвинителния акт на 13 февруари вечерта зародил спор в жилището на Венцислав. Поводът за скарването сред него и приятелката му станало наличието на Явор. Разбрал за това, подсъдимият почнал да нанасял удари с ритници и юмруци и с дървена сопа по цялото тяло на Явор.

Венцислав се възползвал от безпомощното положение на жертвата си след побоя и го изнасилил. След това захвърлил тялото му в тревна повърхност до блока.

На идващия инцидентен минувач забелязал легналия мъж и се обадил на тел. 112. Явор умрял на път за болничното заведение.

Ако бъде приет за отговорен, Венцислав може да получи наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР