Делото срещу 11-те подсъдими за побоя над децата от клуба

...
Делото срещу 11-те подсъдими за побоя над децата от клуба
Коментари Харесай

11-те подсъдими за побоя над децата от Асеновград признаха вината си

Делото против 11-те подсъдими за побоя над децата от клуба по гребане в Асеновград стартира по съкратеното правосъдно разследване. Всички те признаха виновността си и обстоятелствата и доказателствата в обвинителния акт, съобщи БНР.

Инцидентът стана на 26 юни, след което последваха всеобщи митинги в Асеновград против ромската експанзия.

Предвид единодушието на всички страни делото да се гледа по съкратеното правосъдно разследване, призованите близо 50 очевидци няма да бъдат разпитвани в залата. Част от потърпевшите от нападението на групата от ромската махала и техните близки обаче участват на съвещанието, а преди него припомниха моменти от случилото се: „ Те пристигнаха с брадвите, пристигнаха с камъните, с коловете “.

Засегнатите от нападението се оплакаха също, че са били викани още веднъж на разпит в полицията и настояват, че има импортирана тъжба против тях от част от побойниците. Прокурор Венелин Савов изиска за шестима от подсъдимите условни присъди от 2 години, а за останалите петима ефикасни, които варират от една до три години.

До няколко часа се чака решението на Асеновградския съд. Пред него са се събрали родственици на обвинените. В региона има засилена защита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР