Делото на бизнесмена Пламен Бобоков срещу заповедта на СДВР за

...
Делото на бизнесмена Пламен Бобоков срещу заповедта на СДВР за
Коментари Харесай

Арестът на Пламен Бобоков е незаконен

Делото на предприемача Пламен Бобоков против заповедта на Столична дирекция на вътрешните работи за завърши дефинитивно. На втора инстанция Административният съд в София (АСГГ) одобри, че Бобоков е станал жертва на полицейски произвол, арестуван е нелегално и без претекстове, както и че тази мярка несъразмерно е лимитирала правата му.
Съдиите Пламен Горелски, Антони Йорданов (докладчик) и Димитрина Петрова са изцяло съгласни с изводите, които при започване на годината направи като първа инстанция Софийският областен съд. Прокурорът Емил Георгиев взема страната на Министерство на вътрешните работи, написа вестник " Сега ".
 Пламен Бобоков: Прокуратурата работи с изцепки вид Боливуд, писах на Борисов с положително утро, необут Пламен Бобоков: Прокуратурата работи с изцепки вид Боливуд, писах на Борисов с " положително утро, необут "
Предоставил съм телефона си на прокуратурата непринудено и показах кодовете му, за което започвам да скърбя поради държанието на п...
Административните съдии изясняват, че законът задължава органите да стимулират актовете си. Затова и в заповедта си за задържане на Бобоков Столична дирекция на вътрешните работи е трябвало да изложи какво съответно го обосновава. " Мотиви на административния акт може да се съдържат най-късно в съпроводителното писмо, с което преписката е изпратена в съда, само че видно от приложените по делото писмени доказателства, органът не се е възползвал от тази опция ", написа в правосъдното решение.
По принцип, с цел да бъде някой арестуван за 24 часа, от Министерство на вътрешните работи би трябвало да има задоволително данни, че е взел участие в закононарушение. А не първо да бъде арестуван, а по-късно да се търсят доказателства. Затова и процесуално-следствените дейности, осъществени след задържането на Бобоков и повдигнатото му по-късно обвиняване, няма по какъв начин да оправдаят ареста му, излиза наяве от решението на съда.
" Обратното би довело по скоро до произвол при използването на мярката и голословно задържане на лица, което опонира на задачата ѝ. Тя не е да се наложи наказване за открито по безапелационен метод закононарушение, а да се попречи на уличения в осъществяването му да се укрие, или да извърши друго закононарушение, или да осуети наказателно гонене ", пишат магистратите.
Според тях въобще не е ясно за какво е арестуван Бобоков и карцерът му е непростим. Самоличността му е била открита и няма данни да се е укривал, съдействал е, изяснява съдът.
 Пламен Бобоков: Не съм аз задачата, задачата е президентът Пламен Бобоков: Не съм аз задачата, задачата е президентът
Всичко, което виждам в последните няколко дни е една груба операция, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узу...
Toвa e пopeднo cъдeбнo peшeниe пo шyмнитe зaдъpжaния oт 9 юли 2020 година - дeня, в ĸoйтo дecaнт oт cпeциaлизиpaни и вoeнни пpoĸypopи, пoлицaи и cлyжитeли нa Бюpoтo по зaщитa ĸъм основния прокурор Ивaн Гeшeв нaxлyxa в пpeзидeнтcтвoтo. По време на акцията бяха задържани пpeзидeнтcĸитe cъвeтници Илия Mилyшeв и Πлaмeн Узyнoв, ĸaĸтo и предприемачът Πлaмeн Бoбoĸoв. Bпocлeдcтвиe и тpимaтa бяxa ocвoбoдeни.
Задържането на Узунов към този момент дефинитивно падна в съда. Πpeз нoeмвpи минaлaтa гoдинa на първа инстанция бe oбявeнa зa нeзaĸoннa пoлицeйcĸaтa зaпoвeд зa apecта на Милушев. Сега делото виси пред административния съд, който още през февруари е приел проблема за обяснен и в този момент се чака последната му дума.
ОЩЕ: 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР