Делото Дебора стартира в Пловдивския районен съд на 14 февруари.Началният

...
Делото Дебора стартира в Пловдивския районен съд на 14 февруари.Началният
Коментари Харесай

Определиха дата за делото „Дебора” в Пловдивския районен съд

Делото „ Дебора ” започва в Пловдивския областен съд на 14 февруари.Началният час на разпоредителното съвещание е 13:30 ч. и на него би трябвало да стане ясно дали Георги Георгиев ще се признае за отговорен или ще пожелае процесът против него да протече по общия ред с разпит на очевидци.
Припомняме, че през последните месеци всички съдии в Стара Загора си направиха отказ по делото. Едни са приели да се отдръпват, с цел да се избегнат всевъзможни подозрения в безпристрастното разглеждането и решаването му. Други са си създали отказ, тъй като са решавали за мярката за неотклонение на арестувания за жестокото посягане над Дебора – Георги Георгиев.
Това наложи преразпределение на делото, като тричленен състав на Върховния касационен ред реши то да се гледа в Пловдив. В определението на Върховен касационен съд се споделя: „ Настоящият състав, като съобрази, че страните имат право на разглеждане на делото от самостоятелен и неутрален съд, одобри, че е налице нужда от смяна на подсъдността. Делото следва да се прегледа от Районен съд – Пловдив, който освен е териториално покрай Районен съд – Стара Загора, само че и се намира в различен правосъден регион. Наред с това, смяната в подсъдността и изпращането на делото за разглеждане от Районен съд – Пловдив няма да докара до голословно завишаване на разноските и няма да препятства достъпа на страните, очевидците и специалистите до присъединяване в производството “.
На 26-годишния Георги Георгиев Георги Георгиев са повдигнати общо 3 обвинявания:
За това, че на 26 юни 2023 година в град Стара Загора, с особена свирепост, посредством нанасяне на удар с пестник в региона на главата и посредством нанасяне с макетно ножче на 18 на брой порезни рани по тялото е предизвикал на Дебора Михайлова междинна телесна щета, което е довело до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота и обезобразяване на части от тялото. По това обвиняване Георги може да получи наказване от 2 до 10 години затвор.
В същата нощ, той е остригал част от косата в региона на лявата половина на главата с електрическа машинка, като използвал за това мощ – удар с пестник в региона на лицето. За това закононарушение законът планува до 6 години затвор.
Между месеците април и юни 2023 година Георгиев е заплашил общо 6 пъти Дебора с ликвидиране. Потенциалното наказване планувано в Наказателен кодекс по това обвиняване е до 6 години затвор.
Случаят стана прочут поради особената свирепост на закононарушението, като беше обявено, че незабавните медици са създали 400 шева, с цел да затворят раните на младото момиче.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР