Дело пожар тютюневи складовеЛюбомир Данчев, обвиняемият за огромния пожар в

...
Дело пожар тютюневи складовеЛюбомир Данчев, обвиняемият за огромния пожар в
Коментари Харесай

Бездомникът, обвинен за пожара в Тютюневия град: Искам да бъда оправдан, а не да ми намалят присъдата

Дело пожар тютюневи хранилища Любомир Данчев, обвиненият за големия пожар в Тютюневите хранилища в Пловдив, съобщи, че е почтен.  " Не желая понижение на присъдата, а да бъда изцяло оневинен “ , сподели той пред магистратите от Окръжния съд в града под тепетата. Те разгледах а жалбата на мъжа против наложената му на първа правосъдна инстанция присъда от 4 години затвор при първичен непоколебим режим.
 

Адвокатът на Данчев - ръководителят на Адвокатската гилдия в Пловдив, Стефан Левашки изиска цялостното оправдаване на клошаря или понижаване на наложената му присъда. Представителите на държавното обвиняване по делото пък настояха за потвърждаване решението на предходния правосъден състав.

Прокурор Костадин Паскалев съобщи, че след пожара в Тютюневите хранилища градът към този момент в никакъв случай няма да е същият и незабавно беше репликиран от юрист Левашки.

" Любчо ли е отговорен единствено за положението на Тютюневия град ", разяснява с подигравка бранителят.
 
Прокурор Паскалев заяви още, че резултатите от в торото досъдебно произвеждане , което държавното обвиняване образува против незнаен към този момент общински чиновник по случая за занемареност и допускане в складовете да живеят бездомници, ще станат ясни до края на годината. 

Според държавното обвиняване, по несъобразителност със пренебрегнат фас от незагасена цигара 44-годишният скитник е предизвикал огнената буря от края на август предходната година , която засегна общо пет прилежащи здания монументи на културата, а вредите бяха изчислени на близо 12 млн. лева
 Бездомникът Любо: Не съм запалил Тютюневите хранилища. Искам да ме оправдаят, а не да понижат присъдата ми Искра Койчева, Дарик Пловдив
Магистратите ще се произнесат с решение в границите на законовия период от 30 дни. 

Според юрист Стефан Левашки, това на процедура значи удостоверение на издадената към този момент присъда.
Чуйте още в разширения звуков репортаж
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР