Делегацията от управляващата коалиция ще пътува за Киев в сряда,

...
Делегацията от управляващата коалиция ще пътува за Киев в сряда,
Коментари Харесай

Делегацията на коалицията заминава за Киев в сряда

Делегацията от ръководещата коалиция ще пътува за Киев в сряда,. Съставът й към момента не е прочут - единствено Има Такъв Народ уточни своя представител, Станислав Балабанов. От Българска социалистическа партия няма удостоверение дали изобщо ще изпратят собствен човек в Украйна, като се има поради какъв брой срещу е партията за изпращането на военна помощ за страната. Българските пратеници ще пътуват до Полша, откъдето ще продължат към Украйна. Инициативата за визитата бе оповестена от премиера след 4-дневни срещи у нас на външния министър на Киев Дмитро Кулеба.

" Първо ще си предадем каските и жилетките, които сме дали обещание от Министерския съвет. Малка или огромна - това е помощ. Второ, обединението би трябвало дружно да покаже поддръжка за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и други водачи отидоха там, тъй като едно е да се приказва по " Facebook ", а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското държавно управление, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и по какъв начин нашият транспортен съд в Черноморск да се върне назад ", сподели Петков.

Премиерът желае да чуе и какви са действителните потребности на Украйна. " Всеки приказва за военна или невоенна помощ. Но хората там имат действителни потребности, време е да влезем в детайла от какво имат потребност и какво България може да даде ", уточни той. За разногласието в обединението по този въпрос, Петков означи: " Аз персонално бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, само че като министър председател моята първа задача е да създадем тази коалиция да излезе с една обща позиция ".

Парламентът бави решението за разпределяне на военна помощ за Украйна, като въпросът в допълнение се отсрочва и поради разточителната 10-дневна почивка, която си отпуснаха депутатите. Дилемата е следващата гореща точка на разногласия в обединението, като Българска социалистическа партия е на непримирими позиции.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР