Делегацията на Олимпийските спортисти от Русия потвърди официално, че бобслеистката

...
Делегацията на Олимпийските спортисти от Русия потвърди официално, че бобслеистката
Коментари Харесай

Руска бобслеистка даде положителна допинг проба, втора за страната в ПьонгЧанг

Делегацията на Олимпийските спортисти от Русия удостовери публично, че бобслеистката Надежда Сергеева е дала позитивна проба за неразрешеното вещество триметазидин. Решение по дадения случай ще бъде взето според настоящия правилник, се споделя в известието.

Федерацията на Русия по бобслей твърди, че тестът е дадена на 18 февруари, а няколко дни по-рано, на 13 февруари Сергеева е била чиста, след което медицинският щаб не й е изписвал този препарат.

Сергеева и Анастасия Кочержова заеха 12-о място в съревнованието по двуместен бобслей при дамите. Надежда Сергеева е на 30 години, това е второто й присъединяване на Зимни игри. През месец март 2016 година нейна проба е дала позитивен резултат за мелдоний, който през януари същата година влезе в групата на неразрешените субстанции. През юни тя е била оправдана от Руската антидопингова организация, която е взела под внимание, че тогава към момента не се е знаело за какък период от време мелдоният се почиства от организма.

Триметазидинът пък е неразрешен в спорта повече от три години към този момент. Руската антидопингова организация е предизвестила спортистите за недопустимостта на неговото потребление в края на 2014 година /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР