Делегация от Върховния областен съд – Нюрнберг, Германия, гостува на

...
Делегация от Върховния областен съд – Нюрнберг, Германия, гостува на
Коментари Харесай

Окръжен съд-Шумен посрещна висши немски магистрати

Делегация от Върховния регионален съд – Нюрнберг, Германия, гостува на Окръжния съд в Шумен във вторник. Гостите бяха водени от доктор Кристоф Щрьоц, президент на Върховния съд, заместникът му Манфред Швердтнер и арбитър Валтраут Баейрлайн. Посещение на немските магистрати у нас е резултат от възобновеното партньорство на Апелативен съд-Варна и Върховния регионален съд в Нюрнберг.

 Окръжен съд-Шумен посрещна висши немски магистрати

На срещата домакини и посетители обмениха информация за структурите, правилата и организацията на работа по отделения, системите за систематизиране на делата в съдилищата и натовареността на съдиите от правосъден регион Шумен и провинция Бавария.

Председателят на Окръжния съд в Шумен София Радославова направи презентация за историята, развиването и сегашното на съда. Историческата информация за правосъдната палата – знакова за Шумен и монумент на културата заинтригува гостите. Те бяха осведомени и с просветителните, обществени и културни действия на шуменския съд. Интерес провокира последното начинание – конкурс за детска рисунка на тематика „Съдебната палата през моите очи“. Най-добрата творба ще краси правосъдния календар за 2018 година, а домакините дадоха обещание да изпратят образец и за кабинета на президента на Върховния регионален съд в Нюрнберг.

Гостите си потеглиха с подарък – картина със постройката на правосъдната палата в Шумен, дело на локален художник. След срещата делегацията от Върховния регионален съд в Нюрнберг и управлението на Апелативен съд-Варна – ръководителят госпожа Ванухи Арекелян и зам. административния началник на наказателно поделение Янко Янков ще посетят първата българска столица Плиска, старопрестолен Велики Преслав и Мадарския конник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР