Делегация на Министерството на отбраната, ръководена от заместник-министъра на отбраната

...
Делегация на Министерството на отбраната, ръководена от заместник-министъра на отбраната
Коментари Харесай

България ще вземе участие в среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС

Делегация на Министерството на защитата, ръководена от заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов, ще взе участие в двудневната неофициална среща на министрите на защитата на държавите-членки на Европейски Съюз в Загреб, Република Хърватия. Форумът стартира през днешния ден, 4 март, и се организира в границите на хърватското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Днес, 4 март, ръководителите на делегациите ще обсъдят актуалните оперативни цели на Европейски Съюз, като акцент ще бъде подложен върху обстановката в Либия и идната нова интервенция в страната. В полемиките ще вземат участие генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по мироопазващите интервенции Жан-Пиер Лакроа.

НАТО прикани Русия и Сирия да прекратят въздушните удари над Идлиб

Неформалната среща на министрите на защитата ще продължи на 5 март 2020 година с две работни сесии. Първата ще бъде отдадена на въпросите, свързани с целите в региона на защитата. По време на втората работна сесия полемиката ще бъде ориентирана към създаването на стратегически документ за усилването на потенциала на Европейски Съюз да работи като генератор на сигурност, за неговата стратегическа самостоятелност и за качествата му да си сътрудничи с сътрудници (т. нар. ''Стратегически компас''). Ще бъдат разисквани и предстоящите резултати от идния стратегически обзор на Постоянното структурирано съдействие в региона на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР