Делегация на българската емигрантска общност в Чикаго за първи път

...
Делегация на българската емигрантска общност в Чикаго за първи път
Коментари Харесай

Делегация на българската общност за първи път е поканена в Конгреса на Илинойс

Делегация на българската емигрантска общественост в Чикаго за първи път е поканена за присъединяване и показване в Конгреса на щата Илинойс.

В началото на идната седмица делегация  на българската общественост от  Чикаго  ще вземе участие  в конгреса на  щата Илинойс в столицата Спрингфийлд. Това е първото по рода си представяне  на българската  общност  в този законодателен  орган. Поканата за посещението  отправена към генералния ни консул Светослав Станков е от ръководителя на Камарата на представителите в конгреса Емануел Крис Уелш.

На Светослав Станков ще бъде предоставена опцията да  направи послание към Камарата на представителите, в което да показа България и българската общественост,която все по-успешно се вписва освен в живота  на Чикаго, само че и на целия щат. 

Предвидени са срещи с председателя  на Камарата Крис Уелш, с ръководителя на Сената Дон Хармън, както и с водачите на Демократическата и Републиканската партия в двете Камари на конгреса.

В делегацията, която ще вземе участие  в работата на щатския конгрес са включени  изявени представители на българската емигрантска общественост от щата Илинойс в региона на науката и бизнеса, като образец за сполучливата интеграция на българите и развиването им в Съединени американски щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР