Делегатите на XIV-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП

...
Делегатите на XIV-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП
Коментари Харесай

Столичните социалисти обсъждат листите и кампанията парламентарния вот


Делегатите на XIV-ата Конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия подреждат листите с претенденти за народни представители в 23-и, 24-и и 25-и многомандатен изборен регион в София за идните парламентарни избори на 4-и април. Изборът на претендентите става с скрито гласоподаване, и имената ще станат ясни по-късно вечерта.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов няма да взе участие в кандидат-депутатската конкуренция, заяви БНР. Той си е направил самоотвод.

Столичните социалисти гласоподават на три места в София. При еднакъв брой гласове са планувани балотажи сред претендентите за съответните места в листите.

Националният съвет на Българска социалистическа партия към този момент утвърди препоръчаните от Изпълнителното бюро на партията водачи на листите за парламентарните избори в 23-и; 24-и и 25-и Многомандатен изборен регион в София. Те са надлежно Христо Проданов, Георги Свиленски и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. С днешното гласоподаване на столичните социалисти няма да се попълнят местата за съдружните сътрудници и гражданската квота, които се дефинират от Националния съвет.

23-ти многомандатен изборен регион е най-големият регион, мандатите са 16, а местата за съдружните сътрудници и гражданската квота са 3-о; 8-о; 15-о; 28-о и 30-о. В 24 регион мандатите са 12, като местата за гражданската квота и сътрудниците са 4-то; 8-о;14-о; 20 и 24-о. В 25-ти регион мандатите са 14, а местата за гражданската квота и сътрудниците са надлежно 2-ро; 6-о; 12-о; 21-во и 24-о.

Целта на Българска социалистическа партия е продобиване на идните парламентарни избори посредством необятна социална поддръжка, а не с активизиране само на обичайните гласове. Това акцентира водачът на БСП-София Калоян Паргов в отчета си пред XIV-ата Конференция на организацията.

" За Българска социалистическа партия успеха няма опция. Ситуацията изисква да покажем хъс и страст. Искреното ми предпочитание е хората да видят Българска социалистическа партия витална и изпълнена с решителност партия. Досега ГЕРБ в никакъв случай не е бил в толкоз слаба и неизгодна позиция. Инатът им непременно да довършат мандата в допълнение отблъсна доста хора. Ето за какво ние сме длъжни да победим ГЕРБ и да нямаме оправдания, в случай че не го сторим ", безапелационен бе Паргов.

По думите му претендентите би трябвало да са: " Подготвени, съзнателни, почтени, кадърни, образовани претенденти за народни представители. Кандидати, които ще изградят към себе си гръбнака на акцията в столицатаи ще са на първа линия в надпреварата за доверието на софиянци ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР