Делът на онлайн търговията в България се оценява на около

...
Делът на онлайн търговията в България се оценява на около
Коментари Харесай

700 млн. лв. е делът на 9% български компании, които продават онлайн

Делът на онлайн търговията в България се прави оценка на към 700 млн. лева ., като този бранш отбелязва резистентен растеж през годините. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на " eBay Seller Summit 2017 ".

" Последните данни на Евростат от отчета " Дигиталната стопанска система и общество в Европейски Съюз " демонстрират, че към 9% от фирмите в България продават онлайн, а към 27% от потребителите са пазарували в мрежата през последната година ", уточни заместник-министър Манолев.

Ръстът, който онлайн търговията има в страната ни изпреварва междинния за Европейския съюз , само че към момента сме в стадий на догонване на западните страни по този индикатор.

" Онлайн търговията дава нови, доста по-големи благоприятни условия както за потребителите, по този начин и за производителите, а стопанската самодейност става доста по-достъпна ", уточни Александър Манолев. Той добави, че броят на дребните и междинни предприятия в България е над 316 хиляди , което съставлява 99,8% от общия брой на нефинансовите предприятия в страната.

" Електронната търговия е средството, посредством което на процедура всеки човек може да се приобщи към тази статистика, стига да има работещо решение , умения и базови знания за работа с компютър ", сподели още заместник-министърът.

В рамките на изявлението му бе обърнато внимание на създадената от страна на бизнеса и страната " Концепция за цифрова промяна на българската промишленост (Индустрия 4.0) ", като основа за създаване на Стратегия за присъединяване на България в Четвъртата индустриална гражданска война.

" България има своите мощни страни - първокласен Интернет, мощен IT бранш, мощна електроника, електротехника и мехатроника, които би трябвало дейно да използваме за цифровизирането на стопанската система ни ", акцентира Александър Манолев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР