Делът на жените в технологичните работни места се е увеличил

...
Делът на жените в технологичните работни места се е увеличил
Коментари Харесай

Разликата между половете в технологичните работни места намалява в напредналите икономики

Делът на дамите в софтуерните работни места се е нараснал в напредналите стопански системи след пандемията, подкрепят от мощното търсене, политиките за тъждество сред половете и по-голямата приемливост към гъвкавите работни условия.

Известно огромната разлика сред половете в софтуерния бранш е намаляла в Съединени американски щати, Европейски Съюз и Обединеното кралство през последните четири години, демонстрира разбор на формалните данни на FT.

Но макар възстановяване на салдото сред половете, мъжете към момента преобладават заетостта в бранша. Това докара до апели за по-голямо многообразие при наемане на работа във време, когато промишлеността създава нови основни технологии за изкуствен интелект.

„ Ние сме в сериозна точка във връзка с ИИ “, сподели Атин Маргарет Доналд, почетен професор по пробна физика в университета в Кеймбридж. „ Имате потребност от разнообразна работна мощ, с цел да сте сигурни ... че намирате някакъв метод да заобиколите всяко користолюбие, което е налице. Имаме потребност от повеч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР