Делът на британските домакинства, които се борят с енергийните си

...
Делът на британските домакинства, които се борят с енергийните си
Коментари Харесай

Британските домакинства, борещи се с високите енергийни сметки, ще се утроят през април



Делът на английските семейства, които се борят с енергийните си сметки, ще се утрои през април, когато контролираните цени наподобява ще се покачат с повече от 50%, предвижда в понеделник самостоятелният английски мозъчен концерн Resolution Foundation, съобщи Ройтерс.

Британското държавно управление ще би трябвало да похарчи повече от 7 милиарда паунда (около 9,6 милиарда долара) тази година, в случай че желае да компенсира резултата от покачващите се цени на силата за семействата, декларира още мозъчният концерн.

Правителството на премиера Борис Джонсън е подложено на засилващ се напън от възходящите разноски за живот. Английската централна банка предвижда, че годишната инфлация на потребителските цени ще доближи през април 30-годишен връх от към 6 на 100.

" Нарастващите цени на природния газ предизвикват скок на енергийните сметки и на броя на фамилиите, страдащи от " ценови стрес " от горивата, ще се утрои до повече от шест милиона семейства това лято “, сподели икономистът на Resolution Foundation Джони Маршал.

Делът на семействата, които харчат повече от 10% от приходите си за сметки за електричество и отопление - предел, употребен за дефиниране на така наречен " беднотия поради горивата " в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия - ще се утрои до 27% от месец април, предвижда още мозъчният концерн.

Много по-малки компании за комунални услуги колабираха, защото цените на силата на едро се покачиха по-бързо от оптималните цени, които им е позволено да начисляват и които се актуализират два пъти годишно.

Според Resolution Foundation междинната сметка за сила на семействата евентуално ще нарасне през април до 2000 паунда годишно.

Компенсирането на въздействието от това за най-бедните семейства би коствало 2,5 милиарда паунда посредством нарастване от 300 паунда до годишна безплатна помощ и разширение ѝ до най-бедните 8,5 милиона семейства в страната. Тази мярка ще понижи броя на семействата в " стрес поради горивата " с 1 милион, уточни още мозъчният концерн.

Допълнителна мярка - отлагане на разноските на комуналните компании, начислени за домашен сметки и потребление на общо данъчно облагане, а не на сметки за сила за финансиране на намаляване на изменението на климата - би коствало още 4,8 милиарда паунда и би понижило броя на семействата в " стрес поради горивата " с в допълнение 1,7 милиона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР