Дел Потро се справи с Гаске, Нишикори обърна китаец в

...
Дел Потро се справи с Гаске, Нишикори обърна китаец в
Коментари Харесай

Дел Потро се справи с Гаске, Нишикори обърна китаец в Шанхай

Дел Потро се оправи с Гаске, Нишикори обърна китаец в Шанхай
Световният номер 4 Хуан Мартин дел Потро се класира за осминафиналите на шампионата от сериите Мастърс в Шанхай, откакто победи французина Ришар Гаске със 7-5, 7-6(7) в мач от втория кръг на конкуренцията.

Аржентинецът, който е малтретиран от вирус в последните дни, трябваше да покаже темперамент, с цел да стигне до триумфа против опитния Гаске, който имаше своите шансове и в двата сета. В първата част французинът стартира по-уверено и пробира, с цел да поведе с 5-3, само че по-късно ДелПо завоюва четири следващи гейма, с цел да поведе в резултата. Вторият сет бе доста равносилен, като в последна сметка се стигна до тайбрек, в който Гаске имаше четири следващи сетбола при 6-2, само че не съумя да ги осъществя и в последна сметка аржентинецът се наложи с 9-7, с цел да затвори мача след час и 51 минути игра.

За място на четвъртфиналите Дел Потро ще спори с хърватина Борна Чорич, който през вчерашния ден записа чиста победа над американския квалификант Брадли Кан. Осмият подложен в схемата Кей Нишикори също се класира за осминафиналите, откакто обърна участващият с уайлд кард представител на домакините У Ибин за триумф с 3-6, 6-0, 6-3. За полуфиналиста от Ю Ес Оупън следва мач с американеца Сам Куери, който се наложи над своя съотечественик Тайлър Фриц с 6-3, 6-7(4), 7-5. Седмият подложен Кевин Андерсън нямаше проблеми против квалификанта Михаил Кукушкин и го победи с 6-3, 6-2 и ще се изправи против Стефанос Циципас на осминафиналите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР