„Декларацията на ДБ на този етап е по-скоро политическа. Имаме

...
„Декларацията на ДБ на този етап е по-скоро политическа. Имаме
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Декларацията на ДБ за депутинизация на България на този етап е по-скоро политическа

„ Декларацията на Демократична България на този стадий е по-скоро политическа. Имаме много сходни визии по главните тематики и даже дейности, които до този миг сме подхванали в тази посока. В случая с депутинизацията приказваме за въздействието на съветските геополитически ползи в България, което не е в полза на българските граждани”, сподели ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната " Андрей Гюров пред Нова телевизия.

По думите му има три съществени пътя, по които се осъществя такова въздействие у нас.

„ Първият е корупцията - посредством нея този интерес намира въздействие в избрани браншове, стопански кръгове и даже в политически партии. Другият мост е през интернационалното положение на Западните Балкани - връзките с РСМ. Третият път – е зависимостта в енергетиката”, разяснява той.

И добави:

„ Във всички тези направления сме потвърдили, че имаме доста дейна позиция и работим интензивно за усъвършенстване. Няма разминаване в разликите, въпросът е да забележим конкретиката”.

Относно позицията на България по отношение на присъединението на Република Северна Македония към Европейски Съюз, Гюров уточни, че тя е ясна.

„ Ние желаеме да ги забележим в Европейски Съюз допустимо най-бързо, само че би трябвало да забележим ответни дейности и от тяхна страна за отбрана на правата на българските граждани”, уточни той.

Председателят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната " беше безапелационен, че през последните 12 години България е имала ръководство, което не е направило нищо, с цел да диверсифицира съветския газ.

„ Виждаме, че в този момент, в положение на рецесия, единствено за няколко дни или седмица държавното управление съумя да откъсне България от зависимостите от съветския газ без да наруши доставките и цената”, регистрира той.

Относно изказванията на „ Има подобен народ”, че има вицепремиер, който е обвързван с ГЕРБ и че има народен представител, обвързван с ГЕРБ в Политическа партия, той съобщи:

„ Дори това да е другарски огън, той не може да ни засегне. Ние не разделяме хората на това дали са от ГЕРБ или Политическа партия, или къде са били. Дори по време на предизборната акция бяхме споделили, че ще има хора, които не може да са били членове на повече от едвам партия. Не търсим политически номади. Много повече би ме тормозило, в случай че има хора, които не са били членове на партии и внезапно след изборите желаят да се причислят към Политическа партия, в сравнение с такива, които на един стадий от живота си са имали хрумвания и са мислили, че ги пазят, разочаровали са се и по-късно са се отдръпнали, само че са декларирали ясно позицията си”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР