Декларация от името на ПГ „БСП за България“Г-н председател, Дами

...
Декларация от името на ПГ „БСП за България“Г-н председател, Дами
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Всички, желаещи промяна, да се обединим


Декларация от името на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “

Г-н ръководител, Дами и господа министри,

Уважаеми български жители,

Вчера се случи нещо невиждано в президентската институция. Тежко въоръжени, представители на органите на реда, както и показните дейности на органите на правосъдната власт, са удар по върховенството на закона, по Конституцията и правовия ред в страната. Днес министър председателят Борисов трансферира отговорността за протичащото се в страната върху НСО. Твърде обикновено, господин министър председател. Отговорността за протичащото се в България е ваша - на десетгодишното ръководство. За тези години, в разнообразни съдружни формати, само че с водеща партия ГЕРБ, се разгради държавността. Институциите не работят. България е измежду най-корумпираните страни в Европа. У нас бедността и неравенствата са най-високи. Децата ни слизат все по-надолу в класациите ни по просветеност. Демографската злополука е реалност. Поставихте ни на унизителното 111-то място по независимост на изразяването. Превърнахте прелестната ни природа в сметището на Европа и света. Но най-много, създадохте мафиотско-олигархичен модел на ръководство - и всеки, който се опълчва на този модел, е гонен, уволняван, преследван и злепоставен. Държите народа в послушание и управлявате със боязън, само че страхът не дава бъдеще. Той може да подсигурява тирания, само че не дава вероятност. А ние желаеме тъкмо това – естествен живот и вероятност за развиване на България и на всеки българин. Вчера хиляди хора излязоха, с цел да кажат, че това не може да продължава по този начин.

Поздравяваме ги за смелостта и за волята. Нека дружно да възстановим държавността и да спрем мафията в България. Искам да заявя тук, намерено, от името на Българска социалистическа партия и ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, с цел да няма спекулации, с цел да няма приказки за прелом и да не си позволявате да преследвате хора в страната:

Хиляди наши членове и симпатизанти, съдружни сътрудници, хора, които нямат общо с Българска социалистическа партия, от през вчерашния ден декларират предпочитание и подготвеност да вземат участие в митинги в цялата страна. Не просто в отбрана на президента, а за спасяването на България. И ще го създадем. Вчера властта ни забрани да проведем обичайния си събор на връх Бузлуджа. Добре, ще го създадем на жълтите павета в София, пред Министерския съвет. Ще го създадем като народен протест. И дано всички, искащи смяна, без оглед на партийните си ползи, се обединим. Не става дума за партийни интриги или персонални рейтинги, а за България, уважами българи.

Ние, ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, имаме едно преимущество пред всички вас, които извън изразявате волята си – ние сме парламентарно показана партия и ще използваме всички механизми на закона и парламентаризма в България. Внасяме избор на съмнение тук, вътре в Народното събрание, и имаме вяра във вашата поддръжка отвън него на този ден.

Обръщаме се към вас, уважаеми депутати,

Мислете. Математическият общ брой от 121 тук, вътре- или силата на хиляди на открито. Скъпото персонално депутатство за още няколко месеца, или години бъдеще за България и разцвет на народа ни. И защото през вчерашния ден отбелязахме годишнина – 170 години от рождението на Иван Вазов, ще приключа с неговите думи. Каквото и да вършиме, „ не се гаси туй, що не гасне “.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР