Декларация от името на парламентарната група на БСП за България“С

...
Декларация от името на парламентарната група на БСП за България“С
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов към ПП-ДБ: Трети март връща България на картата на Европа, а вие искате да го изхвърлите на бунището на историята

Декларация от името на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “
С удивление и неразбиране разбрахме, че „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ с лекост са решили да сменят националния ни празник. Те желаят Трети март да замине на бунището на историята. Да, ние сме наясно, че може би в Канада не знаят нищо за Трети март, само че ви уверяваме, че тук, в България, тази дата има голямо историческо, прочувствено и политическо значение.
Историческо, тъй като без Трети март и Освобождението на България, през днешния ден страната ни нямаше да я има на картата на Европа, нямаше да сме с този български език и българска история, нямаше да го има българския химн и всичко щеше да бъде част от Османската империя. Не знам дали си давате сметка, уважаеми сътрудници, какво приказваме през днешния ден и дали осъзнавате какво тъкмо се случва в нашата страна.
Емоционално, тъй като ни се предлага да забравим и да обречем на забвение националния ни героизъм и способността на българите да извоюваме сами свободата си, независимостта си и способността си да се самоуправляваме.
И политическо, тъй като наподобява, че новото ръководство се е самозабравило за следващ път. Явно забравихте за какво направихте дебаркацията на Росенец, която ви върна в Народното събрание и бързо се прегърнахте и минахте под ръководството на Движението за права и свободи. Колеги, молим ви да се опомните. Нали не желаете тъкмо вие да останете в историята като най-големите безродници и предатели? Да не приказваме, че тази смяна, която планирате, няма потребност да бъде част от смяната в Конституцията, а може и по различен път да стане. Друг е въпросът за какво го вършиме.
Трети март, в случай че не го знаете, или сте го не запомнили, или някой ви кара да го забравите, връща България на картата на Европа. Връща я в международната политика, прави я значима и няма по какъв начин през днешния ден с два текста, писани „ на коляно “, вие да зачеркнете това. За тази победа и за тази независимост вашите предци, нашите предци са дали живота си, проливали са кръв. И да, хората от Канада може би не милеят, не знаят и не могат да схванат това. Но за хората на Батак, от Панагюрище, от София, от Стара Загора, от Шипка това има голямо значение, тъй като помнят и знаят какво е било. И няма да ви простят това национално изменничество. Няма да ви простят и незнанието. Защото до момента в който разпродавате българската история, може би не знаете, само че в казармите във Финландия стоят имената на Шипка, на Стара Загора и на борбите, където и финландските воини са оставили своите кости.
И вие, уважаеми, или може би по-скоро неуважаеми сътрудници, сте склонни да жертвате всичко родно, с цел да докажете своята „ вярна “ политическа ориентировка, както вие го говорите. И за следващ път да сложите наколенки. Пред кого несъмнено и вие към този момент не знаете.
Да, вие явно не познавате българската история и това прочее е може би единственото ви опрощение, тъй като другояче всичко, което вършиме, навежда на мисълта, че вие просто се пробвате да разделите и унижите българския народ. С предлагането да противопоставите два празника, 24 май на славянската книжовност и просвета – нещото, което ние сме дали на света, и нашето избавление на 3 март, за следващ път ли желаете да разделите българския народ? Не ви ли стига това, което вършиме през тези 34 години, че и в този момент желаете да извършите това разделяне? Не виждате ли, че имаме потребност от обединяване, от единство, а не това, което вършиме? И дали не стоят други цели зад това ваше предложение за Трети март? Дали не желаете да скриете измененията, които желаете да наложите в Конституцията? Дали не желаете да скриете кражбите, които извършихте за последните две седмици, националните изменничества, които направихте за последните две седмици? Да ви напомням ли отварянето на оръжейните хранилища, които дори не знаете какво има вътре? И всичките тези давания на оръжия и слагането на карта боеспособността на Българската войска? Да ви напомням ли това, което направихте с енергетиката? Колко неща успяхте да предадете и продадете единствено за тези две седмици и дали това разделяне, което се пробвате да вършиме сега не е с цел да скриете тези ваши безумства и национални изменничества? Дали не го вършиме, тъй като желаете по длъжностен път да се доберете до локалната власт, тъй като с тези ваши дейности и с тези ваши обятия, сватби и целувки, които направихте с Движение за права и свободи няма да има кой да гласоподава за вас? Дали това не са същинските ви цели?
Така че, уважаеми сътрудници, призоваваме ви на примирение и на разсъдък, в случай че го разбирате. Защото историята ще е тази, която ще ви съди. Спрете се малко! Вие в действителност сте рискови за България.
>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР