Декларация до властите в България приеха членовете на Обществения съвет

...
Декларация до властите в България приеха членовете на Обществения съвет
Коментари Харесай

Антифашисти от Европа се обръщат с декларация към властта у нас

Декларация до управляващите в България одобриха членовете на Обществения съвет на антифашистите у нас, образуван от Българския антифашистки съюз, над 30 партии и публични организации, в това число Българска социалистическа партия, Съюза на ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Съюза на военноинвалидите и други Документът приканва управляващите да признаят дейците на Съпротивата в страната като част от международната антифашистка битка, както това е в другите европейски страни (декларацията очаквайте в броя в понеделник).

Темата на съвещанието бе битката у нас и в Европа против настъпващия неофашизъм. Приетата декларация се огласява като документ на ХVІІІ конгрес на Международната федерация на борците от Съпротивата (ФИР), чиято делегация с началник Вилмош Ханти и представители на Унгария и Словакия взе участие във форума. Сред изказалите се през вчерашния ден бяха проф. Васил Проданов, проф. Искра Баева, Велислава Дърева, Трифон Митев, Георги Пирински, Стефан Досев и други Председателят на БАС в София Борис Цветков уточни десетки обстоятелства от българската държавна процедура в последните години за замяна на историята, оневиняване и даже героизиране на фашизма и неговите последователи у нас, оклеветяване на дейците на Съпротивата. Според проф. Проданов съществена причина за настъпването на неофашизма в света е бедността.

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева е отказала да одобри делегацията на ФИР. Гостите ще се срещнат през днешния ден в Народно събрание с депутати от Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР