Декември е най-приказният месец от годината, в който се случват

...
Декември е най-приказният месец от годината, в който се случват
Коментари Харесай

Сладките, с които не пускаме Коледа да си отиде

Декември е най-приказният месец от годината, в който се случват чудеса!

Какво са коледните и новогодишни празници без уханието на канела, карамфил, кардамон, ванилия, портокалови кори... Приповдигнатото въодушевление постоянно се дължи и на дребните, само че скъпи моменти към печката.

Незабравими и уютни мигове, които човек помни цялостен живот... Понякога е нужен единствено един лек лъх на прочут мирис, с цел да се върнем в детството си. Удоволствието от прясно изпечени сладки, сътворени със лични ръце е несравнимо, изключително в случай че всички от фамилията вземат участие в този апетитен развой!

Предлагам ви лесна и вкусна рецепта, с която ще омаете освен всички към вас и няма да пуснете Коледа да си тръгне.

300 г брашно
150 г меко масло
80 г захар
1 яйце
1 ванилия

За плънката:
150 г смлени орехи
120 г сушени сливи
100 г мед
1 белтък
1 чаена лъжичка канела

 

Начин на подготвяне:

1. Маслото се разрушава добре със захарта, прибавят се яйцето, ванилията и с пресятото брашно се замесва тесто (не се меси дълго). Сплесква се на питка, завива се в транспарантно фолио и се оставя най-малко 1 час на студено.

2. Всички артикули за плънката се пюрират (не доста фино).

3. Тестото се разточва (между две части найлоново фолио или с поръсване на брашно) на правоъгълно парче с дебелина 0.5 см.4. Плънката се намазва отмерено, като се оставя по 1 см по краищата без нея. Подхваща се от едната необятна страна и се навива на руло. Завива се в транспарантно фолио и се оставя още веднъж най-малко 1 час на студено (може и едно денонощие).

4. Рулото се нарязва на шайби с дебелина 0,7-0,8 см, които се подреждат в тава с най-малко 1 см разстояние сред тях и се пекат в авансово загрята на 190 градуса фурна към 15 минути.

Оше предписания от Петя Петкова Щифлер можете да откриете в блога й " Ястия с душа ".
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР