Деканът (титла в агликанската църква) на Уестминстърското абатство лично призовал

...
Деканът (титла в агликанската църква) на Уестминстърското абатство лично призовал
Коментари Харесай

Кой поиска Елтън Джон да пее на погребението на принцеса Даяна

Деканът (титла в агликанската църква) на Уестминстърското абатство персонално призовал Бъкингамския замък да разреши на сър Елтън Джон да изпее песента Candle In The Wind на погребението на принцеса Даяна.

Изпълнението беше един от най-запомнящите се моменти от службата в Уестминстър. Въпреки това документи, оповестени от Националния списък на Англия, демонстрират, че е имало опозиция против проекта

на фона на опасенията, че пренаписаният текст, в това число първите думи: „ Сбогом, роза на Англия “, са „ прекомерно сантиментални “ .

Newly released government documents show there was resistance to the idea
— NME (@NME)
Тогава деканът, преподобният доктор Уесли Кар, сполучливо аргументира апела си с довода, че разрешаването на сър Елтън Джон да се изяви би било „ великодушен “ жест към обществото, което се е обърна против кралското семейство след гибелта на принцесата.

Бележката на доктор Кар до почитан служиел в кралското домакинство е била с копие до „ Даунинг Стрийт “ №10 (офисът на премиера на Великобритания), макар че няма запис на отговора.

Песента Candle In The Wind, в началото написана в памет на Мерилин Монро

беше необятно публикувана и призната като монумент на принцесата, която беше другарка на сър Елтън Джон. Певецът пренаписа текста за Даяна и промени думите „ Сбогом, Норма Джийн “ (истинското име на Мерилин Монро) със „ Сбогом роза на Англия “.

В записка до подполковник Малкълм Рос, доктор Кар – който е взел участие в договарянията по отношение на погребението сред двореца и фамилията на принцеса Даяна, споделя, че песента е уловила доста тъкмо публичното въодушевление.

''And it seems to me you lived your life
Like a candle in the wind
Never fading with the sunset''

Elton John singing Candle in the Wind/Goodbye England's Rose at Princess Diana's Funeral - 1997.
— best of diana (@dianaofhearts)
„ Това е основен миг в службата и ние призоваваме за храброст. Точно там непредвиденото се случва и се случва нещо от модерния свят, който принцесата съставлява “, написа той.

„ С почитание допускам, че всичко класическо или хорово (дори известна класика като нещо от Лойд Уебър) е неуместно .

По-добре би било приложената ария на Елтън Джон (позната на милиони, а и музиката му се е харесвала на принцесата), която би била ного мощен миг. Той е написал нови думи към мелодията, която се свири и пее в цялата страна в памет на Даяна. Тя непрекъснато звучи от радиото.

Използването ѝ тук би било демонстрация на творчество и благотворителност към милионите, които се усещат персонално опечалени: това е известната просвета в най-хубавия ѝ тип. Ако се сметне, че думите са прекомерно сантиментални (въпреки че това никога не е неприятно поради настроението на нацията), не е нужно да се отпечатват – единствено да се пеят. Бих бил подготвен да обсъдя смисъла на това предложение по телефона с всеки “, написа в бележката на доктор Кар.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР