Дежурното звено във Върховна касационна прокуратура, ангажирано с обобщаване на

...
Дежурното звено във Върховна касационна прокуратура, ангажирано с обобщаване на
Коментари Харесай

Прокуратурата: 140 преписки са образувани от началото на предизборната кампания

Дежурното звено във Върховна касационна прокуратура, ангажирано с обобщаване на постъпващата от прокуратурите в страна информация за осъществени закононарушения и нарушавания, свързани с провеждания втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на 21.11.2021г., дава следната обновена информация:
От пускане на предизборната акция за президент и вицепрезидент до 14 часа на 21.11.2021г. общият брой на преписките е 140, а формираните досъдебни производства за същия интервал са 29.
По апелативни региони разпределението на следените производства е, както следва: АП-София - 3, АП-Бургас - 1, АП-Пловдив - 15, АП-Варна – 9, АП Велико Търново - 1.
С оглед неналичието на задоволително събрани от страна на органите на Министерство на вътрешните работи данни за осъществено закононарушение, са постановени общо 109 отхвърли за формиране на досъдебно произвеждане по отношение на вота за президент и вицепрезидент.
Продължава работата на основаните регионални междуведомствени звена за противопоставяне на закононарушенията против политическите права на жителите.
След обработка и резюме на постъпващите и все още данни, дежурното звено към Върховна касационна прокуратура ще даде спомагателна информация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР