Дежурният сеизмолог на БАН отредели земетресението като умерено, т.е. то

...
Дежурният сеизмолог на БАН отредели земетресението като умерено, т.е. то
Коментари Харесай

Трусът в Румъния е усетен и в Русе

Дежурният сеизмолог на Българска академия на науките отредели земетресението като умерено, т.е. то не е рисково

Силно земетресение в Румъния. Трусът е регистриран в 16:58 часа локално време. Епицентърът му е наоколо до Крайова.

Магнитудът му е 5,2 по скалата на Рихтер. Земетресението е усетено и у нас. Няма опустошения или потърпевши.

Усетено е от хората във Видин, както и в огромна част от обитаемоте места по поречието на Дунав. Кметът на Видин е удостоверил за, че няма сигнали за потърпевши лица или опустошения на територията на общината.

Няма данни за опустошения и потърпевши от румънска страна.

„ Не мога да разясня чувството отвън страната, тъй като ние се занимаваме главно с България. Трусът е усетен по поречието на Дунав – във Видин, Русе, Враца, Монтана и даже леко в София. Няма нищо притеснително, земетресението е усетено едва даже по поречието на Дунав “, сподели дежурният сеизмолог Валентин Бучакчиев.

Той оцени земетресението като „ умерено “, т.е. то не е рисково. „ Земетресенията са нещо, което ние не можем да предсказваме. Това, че има събитие там, не значи, че може да има събитие и тук. Не можем да кажем дали ще има по-силен трус “, сподели още дежурният сеизмолог на Българска академия на науките.

Няма връзка сред двете мощни трусове в Турция и последвалите вторични труса с това в Румъния. Сеизмолозите обаче регистрират вторични земетресения и в северната ни съседка, те обаче са доста слаби – под 3 по Рихтер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР