Deir el-Balah – Около 4 сутринта една нощ по време

...
Deir el-Balah – Около 4 сутринта една нощ по време
Коментари Харесай

В един миг Мелиса Джуда загуби 60 членове на семейството и използването на краката си

Deir el-Balah – Около 4 сутринта една нощ по време на втората седмица от израелското бомбардиране на Газа, Ясмин Джуда се разсъни до мобилния й телефон, който звъни непрестанно.

Изумена, тя осъзна, че хората й се обаждат, с цел да изкажат своите съболезнования за убийството на цялото й семейство.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Израелските бомбардировки нанасят повече вреди повече от половината жилищни единици в Газа Снимки: Тази война в Израел няма благосклонност, споделят спасителите в Газа Колко смъртоносна е войната Израел-Газа за публицистите? завършек на списъка

Ужасена, тя изтича през улиците преди зазоряване до мястото, където в миналото се е намирал домът на родителите й, и се хвърли върху руините, дращейки през разрушения бетон с голи ръце.

Семейство Джуда спяха, когато израелска ракета нацели дома им на четири равнища, погребвайки десетки от тях под руините.

Ясмин се огледа безпомощно, до момента в който отдолу под руините бяха извадени тяло след тяло.

Тогава 16-месечната Мелиса, радостната щерка на сестра й, която преди малко беше направила първите си стъпки седмици по-рано, беше извадена, изцяло неподвижна и тиха. Всички допуснаха, че е мъртва.

Шрапнел от израелската въздушна офанзива беше затънал в гръбначния мозък на Мелиса, парализирайки я от гърдите надолу.

Седмици по-късно скръбта на Ясмин трепти в гласа й, сълзите й се стичат по лицето й.

„ Всички са изчезнали “, сподели тя, говорейки от болничното заведение на мъчениците в Ал-Акса. „ И петимата ми братя и сестри бяха убити. Моята майка. Двете ми лели. Техните дъщери, техните синове. Моят шурей.

„ Искам ги назад. Върни ми ги — изхлипа тя.

От най-близкото си семейство Ясмин преброи 32 убити членове, множеството от които дами. Бащата на Мелиса, неговите родители, сестрите му и техните деца също бяха убити, което докара до общо 68 членове на семейство Джуда.

Мрачно бъдеще

Мелиса обезверено се нуждае от здравно лекуване в чужбина, съгласно ръководителя на ортопедичния отдел в болница Al-Aqsa Martyrs.

„ Тя има голям брой части шрапнел, вклинени в прешлен T12, както и фрактури на гръбначния й мозък “, сподели доктор Айман Харб, добавяйки: „ За страдание това значи, че тя не може да употребява долните си крака. “

„ Момиченцето е физически устойчиво, в смисъл, че е парализирано от гърдите надолу “, продължи той. „ Но физиотерапията и моралната поддръжка би трябвало да бъдат идната стъпка. “

Харб уточни, че защото шрапнелите остават в тялото на Мелиса, тя може да бъде изложена на риск от зараза и затруднения, които на собствен ред да доведат до полиорганна непълнота.

„ Сега работим върху случаи, каквито в никакъв случай не сме виждали в нашите медицински учебници “, сподели той, добавяйки, че до момента е имал 12 пациенти, които са били парализирани от израелските офанзиви.

Запитан за възможностите на Мелиса, Харб беше черноглед.

„ Бъдещето й ще бъде изпълнено със страдалчество “, сподели той напряко. „ Тя ще прекара остатъка от живота си в инвалидна количка. “

Болницата, сходно на останалите медицински заведения, които към момента работят в линията Газа, съвсем не действа на захранвани със слънчева сила генератори и изпитва остра липса на медицински консумативи и личен състав.

Al-Aqsa Martyrs не е огромна централна болница като болничното заведение al-Shifa в град Газа, която сега е атакувана от израелската войска. Построен е да обслужва единствено град Дейр ел Балах и има единствено 16 лекари.

Независимо от това, заради продължаващата атака, популацията от пациенти набъбна и се наложи да лекува неведнъж повече пациенти от потенциала си.

„ Нямаме време да плачем, когато виждаме пациенти, чийто живот е унищожен “, сподели Харб. „ Всеки ден работим с 30 огромни случая плюс 15 по-малки от 8 сутринта до 3 сутринта. “

„ Всичко, което ми остана “

Майката на Мелиса беше бременна в деветия месец. Асошиейтед прес заяви, че тя е почнала да ражда по време на офанзивата и е открита мъртва под руините, а главите на безжизнените й близнаци излизат от родовия й канал.

Израелската атака умъртви повече от 11 000 палестинци, 8 000 от тях деца и дами. Тъй като израелските офанзиви против лечебни заведения в северната част на Ивицата Газа се ускориха, което докара до срив на услугите и връзките, броят на жертвите не беше обновен за петък и събота.

Според Исмаил Тавабта, общоприет шеф на държавната медийна работа, 11 180 палестинци, в това число 4607 деца, са били убити до момента.

Повече от 3000 души остават под руините, в това число 1700 деца, добави той, говорейки на конференция в неделя.

Мелиса, която в този момент е вкъщи с вуйна си Ясмин в Дейр ел-Балах, чака да получи утвърждение да напусне Газа през граничния пункт Рафа с Египет, с цел да получи в допълнение здравно лекуване.

„ Ще я сложа в сърцето си “, сподели Ясмин. „ Тя е всичко, което ми остана. “

Тя има още едно предпочитание: „ Искам Мелиса да върви. Не знам по какъв начин ще живее. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР