Дефицитите в сектор Отбрана“ са огромни, коментира в началото на

...
Дефицитите в сектор Отбрана“ са огромни, коментира в началото на
Коментари Харесай

Кирил Петков обеща още пари за армията при актуализацията на бюджета |

Дефицитите в бранш „ Отбрана “ са големи, разяснява при започване на държавното съвещание министър председателят Кирил Петков. Той разгласи, че с актуализацията на бюджета планувана за средата на годината ще се заделят спомагателни средства за армията. 

Вчера на свиканото от президента Румен Радев съвещание на Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) беше решено още през 2023 година България да отделя 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита, а законовите процедури за оръжейните покупко-продажби да бъдат облекчени.

„ Ясно се очерта, че имаме необикновено огромни язви, само че за жалост това го виждаме във всеки един от секторите, в които всеки един от нас работи. Ето за какво проектът на държавното управление е да има и актуализация (на бюджета – б.р.) на шестия месец. Защото ще използваме тези шест месеца, да сме сигурни, че този разпад, който се е случвал през годините... в този момент влизаме в надзор на него, обследваме всичките дефицити, предлагаме и актуализация “, сподели през днешния ден Петков.

Премиерът още веднъж съобщи, че с тазгодишния бюджет обсъждан от депутатите се залагат невиждано равнище на финансови вложения, растеж на учителските заплати до 125 % от междинните, като за първи път пенсионерите ще са над линията на беднотия.

„ Когато имаме цели - човешки капитал, главен капитал и никой под линията на беднотия, мисля, че това е тъкмо в посоката, в която се стремим “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР