Дефицитът на пазара на жилища в Португалия влияе както върху

...
Дефицитът на пазара на жилища в Португалия влияе както върху
Коментари Харесай

Пазар, на който и наемите и цените растат

Дефицитът на пазара на жилища в Португалия въздейства както върху цените на този тип парцели, по този начин и върху наемните равнища. По данни на Кралския институт на сертифицираните оценители (RICS), максимален дефицит се усеща на пазарите в Лисабон, Порто и Алгаврия. Участниците в допитването чакат цените да продължат да порастват като през идващите 12 месеца повишаването ще е 4.5%, а през идващите 5 години то ще е 5.5% всяка година. За миналата 2017-а нарастването е 12.8%, а в историческата част на португалската столица то е било 21.1%, като там от 2013 година до момента цените са се повишили двойно.

Идентична е обстановката и на пазара на наеми. Те също се усилиха фрапантно вследствие на неналичието на оферти и високото търсене. Според респондентите, наклонността, която се следи сега, ще се резервира и в близко бъдеще.

През февруари търсенето от страна на купувачи бележи нарастване. Близо 25% от интервюираните регистрират растеж в покупателната интензивност. Икономиката на Португалия продължава да се развива, което води до растеж на приходите и покачва доверието на купувачите към пазара. Поради това вероятностите за развиването на пазара на недвижими парцели през настоящата година остават обещаващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР