Дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Г. Веснаков, Уроци

...
Дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Г. Веснаков, Уроци
Коментари Харесай

Уроци по немски с Вергов в главната роля тръгва по кината на 23 февруари

Дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Г. Веснаков, „ Уроци по немски “, потегля по кината в България от 23 февруари. Веснаков доби известност като режисьор на сериалите, „ Денят на бащата “, „ Дяволското гърло “, и „ Откраднат живот “. През пролетта следва премиера и на продължението на " Дяволското гърло " - “Есента на демона ”.

Юлиан Вергов влиза в основната роля в „ Уроци по немски “. Той играе Никола, който работи и живее в България, само че взема решение да замине за Германия, където да стартира на чисто и да се отърве от неприятното минало. Преди пътуването той премисля живота си, в опит да обърне тази страница и да стартира всичко изначало.



Филмът ни среща с един антигерой – характерът на Никола е изтъкан от несъгласия: обич и принуждение, предпочитание да остане с обичаните си хора и потребност да замине. Освен Вергов, феновете ще видят и други обичани артисти като Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгев - Геро, Станка Калчева и Меглена Караламбова.

„ Аз описвам история, която е въодушевена от моя живот, моите страхове, вижданията ми за обществото, това, което одобрявам и не одобрявам в него. Филмът е доста персонален за мен, тъй като в него съм вградил себе си, с всички свои плюсове и минуси.



Всичко, което съм претърпял през последните 15 години, живеейки в България, дефинира ориста на Никола и драматургичната конструкция на историята. С оглед на това, не съм последовател на спекулацията, че дадена история е основана на действителни, същински събития - всички истории - документални или имагинерни за мен са същински “, споделя Павел Веснаков.

„ Уроци по немски “ е българо-немска копродукция (Movimento и Heimathefen Film & Media Jaeger Films) и e осъществен с поддръжката на Национален кино център.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР