Дебютът на новия SUV Toyota Century е потвърден по-късно тази

...
Дебютът на новия SUV Toyota Century е потвърден по-късно тази
Коментари Харесай

Тойота прави конкурент на Rolls-Royse Cullinan

Дебютът на новия SUV Toyota Century е доказан по-късно тази година

Новият SUV ще се намира над Land Cruiser в гамата на Toyota, съчетавайки по-високи равнища на разкош и технологии с външен тип, въодушевен от Rolls-Royce

Toyota е подготвена да разшири своята SUV гама с нов флагмански модел, който ще получи прозвището Century и ще дебютира през 2023 година По-рано слуховете за първокласното предложение към този момент са публично доказани, като в мрачен тийзър се вижда величествен контур, напомнящ на Rolls-Royce Cullinan.

По време на представянето на напълно новите Alphard и Vellfire основният шеф по брандинга на Toyota Саймън Хъмфрис направи изненадващото известие за SUV Century. 

По-конкретно той сподели: „ Toyota Century е най-хубавото шофьорско преживяване, само че и то ще би трябвало да се развива с напредването към бъдещето. И по-късно през годината се надявам да имам опция да споделя резултата от тази история с новото попълнение в шофьорската серия на Toyota. Това сигурно ще бъде впечатляваща стъпка в нашата задача да променим бъдещето на колите. “

Тези мнения (направени на 12.20 мин. от видеото) подсказват, че SUV Century ще бъде значим модел за Toyota, представляващ връх на стила, комфорта, лукса и технологиите. Тийзър фотографията, която беше прожектирана на екрана, наподобява доста тъмна на скрийншота от формалното видео, само че присъстващите публицисти получиха по-ясна панорама. 

Пропорциите, дългият челен похлупак, падащата присъща линия, остъклението, D-колоната и въодушевената от ретро жанр задна част наподобяват на Rolls-Royce Cullinan. Не знаем по какъв начин ще се почувства компанията от Гудууд, само че SUV Century умерено може да бъде наименуван “ японският Rolls-Royce “.

Доклади от началото на тази година сочат, че Century SUV може да се движи върху архитектурата TNGA-K, която към този момент се употребява от няколко модела, в това число SUV Toyota Highlander и Lexus TX, както и минивановете Toyota Alphard / Vellfire и Lexus LM.

Очаква се новият флагмански SUV да бъде оборудван с хибридно задвижване, макар че има възможност да смени електрифицирания V8 на седана Century с по-разумна и ефикасна настройка, съчетаваща 2,5-литров четирицилиндров мотор с два електрически мотора.

Според слуховете Century SUV ще коства към 15 млн. йени (105 хиляди долара) в Япония, което ще го направи по-евтин от седана Century на стойност 20 млн. йени (140 хиляди долара). Очаква се производството да се реализира в завода Tahara в Япония, като има огромна възможност Toyota да изнася Century SUV и за други пазари.

Дебютът е доказан за „ по-късно през 2023 година “, макар че локалните медии оповестяват за допустима дата през август. Дотогава можете да разгледате основаните от carscoop и carbuzz рисунки, генерирани от изкуствен интелект, които не би трябвало да наподобяват доста по-различно от действителния индустриален модел.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР