Дебюта на оперния певец Добромир Момеков в оперетата на Щраус

...
Дебюта на оперния певец Добромир Момеков в оперетата на Щраус
Коментари Харесай

Ученик на Гюзелев дебютира в Цигански барон

Дебюта на оперния артист Добромир Момеков в оперетата на Щраус " Цигански барон " може да види публиката през днешния ден, 27 февруари, в Музикалния спектакъл, в ролята на Граф Хомонай. Това е втора роля за Момеков на тази сцена. Оперетния си дебют в театъра той прави в ролята на Фалке в нашумялата със своята екстравагантност режисура на " Прилепът " на режисьорката Марияна Арсенова.

След завършването на Музикалната академия в София Добромир Момеков специализира в Академията на Арена ди Верона - основана за рационализиране на млади оперни артисти. От 2005 година той се образова при именития бас Никола Гюзелев. Момеков е пял на огромни международни подиуми - Фестшпил Залцбург, операта в Страсбург и Националната опера на Албания. Гастролирал е в голям брой театри в Северна Америка. В репертоара му влизат най-популярните произведения на Пучини, Верди, Росини и Доницети.

От слагането й през 2011 година до момента оперетата " Цигански барон " се играе с огромен триумф на сцената на Музикалния спектакъл. Нейна режисьорка е Юлия Маринова, диригент-постановчик е Игор Богданов. Пищният фон и костюми на Евгения Раева и атрактивната хореография на Катя Богданова ни придвижват в един сантиментален свят, където над всичко се извисява любовта.

" Цигански барон " превзема публиката с увлекателния си сюжет, само че най-много с музиката на Щраус. В нея по несравним метод Кралят на валса е съчетал цигански мелодии и маджарски чардаш с ритмите на виенските маршове, валса и полката. Зрителите наблюдават със спотаен мирис перипетиите, през които минава любовта сред Шандор Баринкай (Пеньо Пирозов) и красивата циганка Сафи (Марияна Арсенова).

На 27 февруари в " Цигански барон " гледаме още Олга Динова (Чипра, майка на Сафи), Христо Сарафов (Коломан Жупан), Зорница Дамянова (Арсена, щерка на Жупан), Богомил Спиров (Отокар) и други. В ролята на Граф Карнеро дебют прави Кръстан Кръстанов. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл с диригент Дориан Молхов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР