Дебатите за това какво представлява Европа, какво искаме от Европа

...
Дебатите за това какво представлява Европа, какво искаме от Европа
Коментари Харесай

Деница Златева: Необходими са по-широки дебати каква Европа искаме

" Дебатите за това какво съставлява Европа, какво желаеме от Европа и в каква Европа желаеме да живеем би трябвало да бъдат доста по-широки. Един от първите ми цели, в случай че бъда определена за член на Екологичен потенциал, е да работя за това тематиките, които се разискват в Европейски Съюз, да бъдат преведени на по-разбираем, наличен и непосредствен до хората език. Европа към момента е много далечна за елементарните българи, а има прекалено много решения, които въздействат директно на живота ни. " Това съобщи Деница Златева, претендент за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " в Габрово. " В Екологичен потенциал бих работила целеустремено за политиките за понижаване на неравенствата, и по-специално на средствата, които Европа отпуска за понижаване на районните, обществените и икономическите разлики. За мен е значимо идващият бюджет на Европейски Съюз да планува повече средства за България. Много по-важно е обаче да приемем правила за кандидатстване и потребление на европарите ", разяснява Златева. По думите й има доста огромна централизация на средства от европейските фондове в огромните градове и са подценени дребните, междинните градчета и селата.

" Европа става все по-дистанцирана и далечна за елементарните европейци. Нормално е антиевропейски и крайнодесни партии да заемат това празно пространство. Затова е доста значимо на 26 май да не допуснем представители на националистически, крайнодесни партии да имат мощно посланичество в Екологичен потенциал. Но е още по-голяма отговорността по-късно не просто да бъде образувана коалиция от проевропейски настроени партии, само че и да бъде открит метод да бъдат ангажирани допустимо най-вече жители в процесите на взимане на решения ", акцентира Златева.

По-рано денем Деница Златева връчи почетни грамоти на дългогодишни членове на Българска социалистическа партия в Габрово и им благодари за работата и всеотдайността през годините.

ГЕРБ сътвориха имиджа на Европейски Съюз като касичка с пари, съобщи в Разград Момчил Неков. Регионът е обичайно аграрни, само че той е станал олицетворение на монокултурно земедeлие и централизация на земя поради политиката, която сътвориха и поддържат ГЕРБ в страната, разяснява той. " Социaлистите сме тези, които спряхме неверната процедура " двоен стандарт ". Аз бях българският докладчик по тематиката в Комисията по земеделие, в която призовахме за смяна в съответната европейска инструкция. От ръководещите зависи по кое време ще застанат на страната на българите и ще вкарат тази възбрана в нашите закони ", разясни той. Неков разяснява, че социалистите са тези, които упорстват Европейски Съюз да стане и обществен, в който всеки да получава почтени приходи и да има обществени права.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР