Дебатите по второто четене на Бюджет 2022-ра продължават и днес

...
Дебатите по второто четене на Бюджет 2022-ра продължават и днес
Коментари Харесай

Дебатите по второто четене на Бюджет 2022 продължават

Дебатите по второто четене на Бюджет 2022-ра не престават и през днешния ден в пленарната зала, откакто до късно нощес народните представители работиха по текстовете. 
Над 12 часа диспути по второто четене на Бюджет 2022

След като утвърдиха разпределението по доходи и разноски, следва да се гласоподават бюджетите на обособените институции, както и съществени параметри на финансовата рамка като дълговия предел.

Заседанието, което завърши малко преди 23 часа заради липса на кворум, ще продължи с диспути по бюджета на Висшия правосъден съвет. В препоръчаните текстове той се понижава с 20 милиона лв., които би трябвало да бъдат пренасочени към Българска академия на науките.

След като приключат с окончателното гласоподаване на бюджетната рамка за тази година, в дневния ред на депутатите е първото четене на измененията в закона за учебното и предучилищно обучение, с които се не разрешава реализирането на политическа и партийна активност в детските градини и учебните заведения. Целта на промените, импортирани от Министерски съвет, е системата на междинното обучение да се деполитизира със закон. Вносителите означават, че с предлаганите промени би трябвало да се обезпечи самостоятелност в междинното обучение и цялостна възбрана на политическа пропаганда в системата на предучилищното и учебно обучение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР