Дебатите по текстовете в Изборния кодекс продължават часове наред в

...
Дебатите по текстовете в Изборния кодекс продължават часове наред в
Коментари Харесай

БСП цитира Томислав Дончев, за да защити машинното гласуване


Дебатите по текстовете в Изборния кодекс не престават часове наред в Народното събрание.

Ожесточени бяха разногласията към опитите на ГЕРБ да оставят хартиените бюлетини даже и в секциите, в които ще се гласоподава машинно. Това са спорни, създаващи опасности и безпорядък, тежко накърняващи демократичния и транспарантен избирателен развой, оферти, разгласи Филип Попов от Българска социалистическа партия. По думите му по-добре е Изборният кодекс да се налича Закон за замяна на вота, тъй като това е задачата на ръководещите.

Изтеглете тези оферти, дано да остане машинното гласоподаване, както е записано в Изборния кодекс – без опция за замяна на вота, без хартиени бюлетини, без опция за сегашните ви порочни практики, прикани Попов.

Колегата му Иван Ченчев даже цитира вицепремиера Томислав Дончев. „ Ще ви напомня какво сподели българският министър председател на 12 февруари 2020 година на съвещание на Министерския съвет: „ Ние сме дължи да осъществим това, което написа в Изборния кодекс. Глас национален – глас Божий. Щом хората желаят машини, ще има машини. “ Забележете обаче какво споделя вицепремиерът Томислав Дончев запитан, с изключение на машини, би трябвало ли да има хартиено гласоподаване – „ За мен е чиста нелепост да поддържаме две паралелни системи – машинно и хартиено гласоподаване. Това прави изборите безумно скъпи и не виждам причина от хартия “, прочете Ченчев.

И в този момент запитвам болшинството от ГЕРБ, какво променитази позиция и каква в действителност е задачата ви? Кажете истината на хората, прикани социалистът.

Дебати вървяха и към предлагането на Вътрешна македонска революционна организация за отпадане на номерата в бюлетините пред имената на политическите сили.

, бе мнението на Филип Попов от Българска социалистическа партия.

Социалистите настояха, че единственият поръчител за почтен избор са машините.

.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР