„Дебатът за моята оставка беше доста дълъг, дори неочаквано дълъг.

...
„Дебатът за моята оставка беше доста дълъг, дори неочаквано дълъг.
Коментари Харесай

Цацаров: Хората, които казват, че прокуратурата е изтривалка и бухалка, трябва да ми поискат мнението

„ Дебатът за моята оставка беше много дълъг, даже ненадейно дълъг. Ако би трябвало да приказвам шеговито, в този спор се чу „ и пристигна денят да се загатва името на този, чието име не се загатваше “. Що се отнася до по-сериозната позиция един от дребното, които сподели, че би трябвало да стане това, което от правна позиция би трябвало да стане, беше Ива Митева. Тя разяснява, че оставката би трябвало да бъде гласувана, тъй като е подадена по надлежния ред. Ако някои от хората, които излязоха от парламентарната естрада, въпреки всичко трябваше да подходи действително, може би щом трансформира оставката ми като политически акт, може би трябваше да обезпечи наличието ми в парламентарната зала “, твърди той.

Цацаров отсече, че няма да стане предпазен очевидец, а ще стане прокурор: „ От 1 март ще стана прокурор, а най-вероятно моят заместител ще стане ръководител на комисията. Едва ли ще има избор на нов ръководител “.

„ Постоянно в публичното пространство се приказва за делене на комисията. Преформатирането го схващат като инспектиране на исковете. Няма потенциал за правенето на подобен законопроект. Допускам, че той се написа. Но, дублирам, професионален потенциал не съществува. Новата организация за следствие не се възприема толкоз еднопосочно, колкото се пробват да я показват “, разяснява още Сотир Цацаров.

По думите му до сегашния миг от правосъдното министерство в комисията не било постъпило нищо, „ даже лист хартия “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР