Дебатът за Изборния кодекс не е от непосредствена необходимост. Усилията

...
Дебатът за Изборния кодекс не е от непосредствена необходимост. Усилията
Коментари Харесай

Експертно правителство с широка подкрепа поиска Румен Радев ...

Дебатът за Изборния кодекс не е от непосредствена нужда. Усилията за сформиране на кабинет са основополагащи - оправи ли се с тази задача Народното събрание, ще има време и за Изборния кодекс, и за проекта, и за фундаменталните за обществото проблеми. Това съобщи водачът на " Български напредък " Стефан Янев по време на консултациите при президента преди рулетката по мандатите за сформиране на държавно управление.

Експертно държавно управление с необятна поддръжка, основано на значими цели за обединяване на партии, или кабинет, излъчен от парламентарните партии с ясна политическа отговорност - това изиска Румен Радев от " Български напредък ".

" Дори държавното управление да е експертно, то би трябвало да е подкрепено от партиите. Не може да излезем от структура, в която никоя партия да не носи отговорност за него. Името, което ще използваме не би трябвало да е водещо, а структурата и правилата, към които се събира обединението ", отговори му водачът на БВ Стефан Янев. Той посочи, че в бъдещия кабинет би трябвало да има специалисти, те може да са партийни членове, или не. Дебатът е по-скоро дали да са лица от управленията на съответните партии, което съгласно Янев в този момент не е значим детайл от разискването. Важно е да се обсъдят правилата и целите, кои да са специалистите е следващ диалог, повтори той.

Според Янев всяка партия би трябвало да излъчи контактни групи, които да приготвят съдружно съглашение, след което да се мислят и личностите. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР