Дебатът за бъдещето на Европейския съюз е абсолютно необходим“, каза

...
Дебатът за бъдещето на Европейския съюз е абсолютно необходим“, каза
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Важно е да не останем в позицията на „недоволните мърморковци“ пред европейската общност



„ Дебатът за бъдещето на Европейския съюз е безусловно нужен “, сподели пред БНР дипломатът Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки. София е хазаин на конференция за бъдещето на Европейски Съюз.
„ Не става дума за събитие, а за развой. И би трябвало да се даде отговор – накъде от тук нататък за Европейски Съюз . И основен миг е ангажирането на жителите. Това да не бъде затворена полемика. Второто нещо е за българското присъединяване и къде е България на европейската карта ", уточни дипломатът.

" Тази тематика у нас обаче е значително е изтикана в ъгъла на българското публично внимание през последната година.

Процесите в Европа си текат и те не ни чакат, а ние отново ще бъдем в позицията на „ недоволните мърморковци “ , които не формулират ясно своите позиции и ползи, не вземат участие интензивно във вземането на значими решения,  само че по-късно недоволстват, че тяхното мнение не е отчетено… “, уточни Кючуков.

Той въпреки всичко акцентира, че фактически страната ни се намира в комплицирана политическа рецесия ,  само че би трябвало да внимаваме да не се изолираме по този метод от процесите в общността... ", сподели още в " 12+3 " дипломатът Любомир Кючуков.

Още по тематиката в звуковия файл


Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР