“ДДС-то за ресторантьорите засега остава 20%. След разговора за изсветляване

...
“ДДС-то за ресторантьорите засега остава 20%. След разговора за изсветляване
Коментари Харесай

Асен Василев: ДДС-то за ресторантьорите засега ще е 20%

“ДДС-то за ресторантьорите към този момент остава 20%. След диалога за изсветляване на бранша, ще се види дали ще стане 9% ”.


Това съобщи през днешния ден финансовият министър Асен Василев. Той взе участие в съвещанието на държавното управление, което одобри проектите за въглищните централи и мините, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Има някои цели преди да се понижи ДДС-то на 9%, като да се издават касови бележки наложително, да се заплаща с постерминал и чиновниците в сектора да не се обезпечават на минимални заплати. Едва след диалозите за изсветляване на бранша ще приказваме дали ставката да е 9% ”, акцентира Василев.


БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден Делян Пеевски от Движение за права и свободи дефинира финансовия министър като " човек с разсъдък " и сподели, че на среща с него и с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Василев уверил, че ДДС-то за ресторантьорите ще се резервира на 9%.

“9% остава ДДС-то за ресторантьорите, както и отпада предлагането за " донос - бонус ". Василев се съгласи. Очаква се да направи среща с ресторантьорския бизнес за изсветляване на бранша ”, разяснява по-рано през днешния ден в Народното събрание Делян Пеевски. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР