ДБГ ще работи за широко обединение на демократично мислещите хора,

...
ДБГ ще работи за широко обединение на демократично мислещите хора,
Коментари Харесай

Движение България на гражданите: ГЕРБ управлява общините като феодални владения

ДБГ ще работи за необятно обединяване на демократично мислещите хора, цивилен организиции и партии в страната. Целта е разбиването на монопола на ГЕРБ по места, съобщи пред БНР новоизбраният ръководител на Движение "България на жителите “ ДБГ Димитър Делчев.
"Имам поради всички тези общини, които ГЕРБ ръководи като феодални владения. Видя се какво значи “Суджукгейт “. Сега гледаме втори епизод от драмата “Хасковогейт “ или “Кунгейт “, както някои се бяха опитвали да го кръстят. Нямам никакво подозрение, че следват и други гейтове - “Стара Загора “-гейт, “Благоевград “-гейт, в случай че щете, Софиягейт. Това е един модел, който е заимствуван във всяка една община в страната ", посочи той.
Във всяка една община знаят, че там има един човек, представител на ГЕРБ, който дава отговор за схемите в общината, т.е. в случай че ти искаш да ти се случи нещо хубаво - да назначиш някого или да усвоиш някакви пари, това е индивидът, при който би трябвало да отидеш, изясни Делчев.
Той акцентира, че този модел разрушава конкурентноспособността и прави по този начин, че публичните поръчки да се дават единствено на близки и обръчи от компании, които ги извършват некачествено.
"Това е моделът, който гони младите, амбициозните хора, тези, които имат качества и данни, в чужбина и в това време тези, които остават, остават като работещи небогати на процедура.Този модел се е формирал доста от дълго време. Той се е формирал още преди ГЕРБ да пристигна на власт. Въпросът, е че ГЕРБ пристигнаха с една доста мощна поръчка: “Ние ще променим България “. Нищо сходно! Те резервираха модела и го направиха още по-устойчив, а и нямат никакво желание да го реформират ", сподели нвоизбраният водач на ДБГ.
Всъщност България сега си остава в 20-ти век, в тъмните години на прехода, а ние, като млада политическа групировка, тъй като Движение “България на жителите “ е единствено на 5 години, ще се опитаме да създадем по този начин, че България да влезе в 21-ви век, даде обещание той.
Според политика, хората разпознават партията като опция, а не като някогашен сътрудник в ръководството, тъй като схващат, че тя се е включила към властта, с цел да не допусне ръководство на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а и с цел да прави промени.
Нашето съдружно съглашение, това, което беше написано- че ние би трябвало да реализираме дълбоки промени в правосъдната система, в стопанската система, да увеличим заплатите и пенсиите през подкрепяне на дребния и междинен бизнес - това съдружно съглашение се оказа единствено на хартия. ГЕРБ просто не го изпълняваха! Те вършат същото сега. “Патриотите “ ще завършат по незнаен метод сега, в който ГЕРБ осъзнаят, че те са прекомерно къса патерица за тях, предвижда Димитър Делчев.
Партията се готви за присъединяване на локалните избори, само че, съгласно Делчев, е евентуално да има и предварителни парламентарни избори в недалечно бъдеще, тъй като това е “тактика “, която ГЕРБ употребяват сполучливо.
Според младия политик партията може да бъде част от дясно обединяване: "Не виждам да имаме някакви доста огромни проблеми, като цяло, в демократичната общественост,защото ние сме единомишленици. Гледам позициите на сътрудниците и от “Да, България “, и от “Демократи за мощна България “. Те не се разграничават доста от нашите позиции! Тук желая доста ясно да подчертая: в случай че ние ще вършим необятен анти-ГЕРБ съюз и желаеме той да е мощен, това би трябвало да стане като сложим идеята и правилата над персоналното его, тъй като през нарцисизъм и подправена елитарност “Реформаторският блок “ беше разпаднат ".
Делчев отличи като съществени казуса за сигурността и за неналичието на санкции за корупционни практики. Държавата на процедура е банкрутирала в бранш “Сигурност “, заключи той.
Младият политик даде обещание да резервира от предшественика си отношението на угриженост за хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР