Дайте тези празни бурканчета насам, имаме едни големи планове за

...
Дайте тези празни бурканчета насам, имаме едни големи планове за
Коментари Харесай

Сладко от червени портокали

Дайте тези празни бурканчета насам, имаме едни огромни проекти за тях, които включват червени портокали

Необходими Продукти

● червени портокали - 1 кг
● захар - 700 г
● лимонен сок - от 1/2 огромен лимон

Начин на подготвяне

Всички портокали се измиват с четка под течаща вода. Добре би било в случай че са БИО портокали. Ако не са доста свежи, се слагат в камерата на хладилника за 1 час, по-късно е доста лесна обработката им.

От цялото количество портокали 2 бр. се оставят настрани. Останалите портокали се обелват, като до каква степен може се отстранява и бялата им завивка, това става елементарно, в случай че са ледени и с белачката за зеленчуци.

Нарязват се на огромни кубчета.

Оставените настрани портокали се обелват, месестата им част се нарязва на кубчета, а корите, откакто им се отдели бялата част, се нарязват на дребни кубчета, това става елементарно с дълго и тясно остро ножче.

Поставят се всички плодове и сока от лимон, със и без кората, в тенджера дружно със захарта на сдържан котлон. При от време на време безредие се сварява сладко за 45 мин.

Времето се мери по часовник откакто заври сладкото. Сваля се от котлона и с пасатор се пасира до пюре. Връща се още веднъж, единствено да клокне при непрестанно безредие.

Горещото сладко се насипва в сухи и горещи бурканчета, обръщат се с цел да хлътне капачката.

Има дълъг период на валидност, повече от 2 години при вярно предпазване на хладно и проветриво място.

При приготвянето на сладкото от червени портокали не се прибавя вода, и се вари тъкмо за 45 мин, откакто се насипе в бурканчета сладкото много се сгъстява.

Задължително е прибавянето на портокаловите кори, не се усеща никаква мъка, а остава луксозен мирис и усет на пресен портокал.

Инфо: Cucinare e como amare

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР