Дайки Хашимото спечели златния медал в най-престижната дисциплина в спортната

...
Дайки Хашимото спечели златния медал в най-престижната дисциплина в спортната
Коментари Харесай

Хашимото взе златото в гимнастическия многобой

Дайки Хашимото завоюва златния орден в най-престижната дисциплинираност в спортната гимнастика - многобоя. 19-годишният японец се пребори за олимпийската купа след сериозна борба с китаеца Сяо Жуотън и международния първенец от Русия Никита Нагорни.

След редица промени в водачеството след другите уреди Жуотън влезе с преднина преди последното завъртане, а купата трябваше да се реши на висилката. Там китаецът бе стабилен, само че не изключително впечатляващ и получи оценка 14.066, Нагорни сподели класа за 14.366, само че по-късно Хашимото направи осъществяване на доста високо равнище, с цел да заслужи 14.933 и да излезе на върха. 

Щабът на Жуотън подаде контестация за оценката за компликация на висилка, само че тя не бе почетена от журито и той трябваше да се задоволи със сребърния орден, до момента в който Нагорни приключи на трета позиция.

По този метод купата в мъжкия многобой остана в Япония, откакто Учимура завоюва златото на последните две олимпиади и се трансформира в първия гимнастик, защитил купата си в тази дисциплинираност. С триумфа си Хашимото изкачи Япония още веднъж на върха на класирането по медали с 13 златни медала, един повече от Китай и три повече от Съединени американски щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР