Даяна Спенсър Най-известната сватбена рокля от миналия век се съхранява

...
Даяна Спенсър Най-известната сватбена рокля от миналия век се съхранява
Коментари Харесай

Най-известните и най-скъпи булчински рокли 

Даяна Спенсър
Най-известната сватбена рокля от предишния век се съхранява в резиденцията на английските крале и принадлежи на Даяна Спенсър, която на 29 юли 1981 година се омъжва за Чарлз, принц на Уелс и става най-обсъжданият човек в света. Не е изключително красива и наподобява повече на торта от меренг, в сравнение с рокля на принцеса, само че все пак, този ден погледите на милиони хора бяха ориентирани към нея, споделя стилното списание „ Мари Клер “
Копринена тафта, дантела, кристали, 10 хиляди перли, диамантен колан и осемметров шлейф - роклята на Даяна събира най-хубавите материали и бижута, както прилича на случая. Направена е от незнайните тогава дизайнери Дейвид и Елизабет Емануел, на които бъдещата принцеса се обажда персонално, откакто са създали блуза за една от нейните фотосесии.
На фитинга е решено да се шие еднакъв тоалет " в запас ", ако нещо се случи с главната версия. Въпреки това, копие на роклята в никакъв случай не е било належащо и след това е продадено на търг за страхотна сума от 100 хиляди евро.
Процесът на основаване на „ кралския “ тоалет даже е предмет на книгата „ Рокля за Даяна “, написана от дизайнерите Емануел след гибелта на принцесата, през 2006 година. „ Веднага откакто получихме заповедта да създадем роклята, започнах да уча всички книги, описващи сватбите на монарси “, написа Елизабет в книгата. Роклята трябваше да остане в историята и по едно и също време с това Даяна да я хареса.
Знаехме, че церемонията ще се състои в катедралата „ Свети Павел “ и се надявахме, че шлейфа ще запълни пътеката сред редовете и ще наподобява впечатляващо и величествено. Дизайнът не лиши доста време, за разлика от самото шивачество, което наподобява продължи цяла безкрайност, тъй като девойка Спенсър непрестанно отслабваше.
Кейт Мидълтън
Точно 30 години по-късно бракът на по-големия наследник на принц Чарлз и лейди Даяна - Уилям, който по обсег и искра не отстъпва на най-шумната женитба на 20 век. Докато притежателите на магазини за сувенири продаваха чаши с лицата на бъдещите младоженци, а букмейкърите одобряваха залози за всички елементи на идното празненство, булката на Уилям, Кейт Мидълтън направи измервания във водещата фешън къща във Англия - Александър Маккуей.
Роклята, която беше предопределена да се трансформира в стандарт на сватбената мода, е направена от 10 души, водени от Сара Бъртън - дамата, която оглавява марката след гибелта на нейния създател. За да наподобява снежнобялото облекло от коприна и дантела безупречно, майсторите трябвало да си мият ръцете на всеки половин час и на всеки три часа да сменят игли.
Резултатът от тяхната работа е съвършената рокля на принцесата - изтънчена, деликатна и съчетаваща традицията на кралското семейство. Те са отразени в гипюровата част на роклята под формата на флорални знаци на кралството - британската роза, уелският нарцис, шотландският бодил и ирландският трилистник. Подобни елементи, съгласно дизайнера, са се трансформирали в главните съставни елементи на целия брачен облик на херцогинята, дружно с нейната усмивка, която не слиза от лицето й през цялата приказна гала.
Грейс Кели
Роклята на Кейт Мидълтън в доста връзки повтаря тоалета на друга принцеса – монакска принцеса и звезда от американското кино, Грейс Кели. За да ушие рокля за сватбата с принц Рение, тя кани дизайнера на костюми на „ Метро Голдуин Майер “ Хелън Роуз, която печели Оскар за най-хубав дизайн на костюми единствено месец преди празнуването на 21 март 1956 година.
Сватбената рокля на Грейс, както и роклята на херцогинята на Кеймбридж, се състои от две текстури - дантела и коприна от слонова кост, които са закупени от младоженеца на актрисата в един от музеите.
Воалът на Грейс Кели, нейният молитвеник и лодките, украсени с номинални букви, са направени от същия плат и перли. Те придават на сватбения облик още повече достойнство и грациозност и в това време не отвличаха вниманието от естествената хубост на булката.
Кейт Мос
Сватбената рокля на Кейт Мос с китариста на „ The Kills “ Джейми Хайнс остана в историята основно поради абсурда с нейния дизайнер - Джон Галиано. Малко преди знаменателния ден на неговата другарка той е уволнен като изобретателен шеф на „ Кристиан Диор “ за антисемитски изявления, направени в нетрезво положение. Поръчката да шие сватбена рокля от най-известния модел в актуалния свят е за Галиано избавление от всичко, което се случва и избавление от него самия.
Вталеното облекло в кремав цвят също е украсено с кормила и необятни кристали, олицетворяващи винтидж изискан в най-хубавите обичаи на ерата на декаденса.
Анджелина Джоли
За разлика от роклята на Кейт Мос, няколко души работят по облика на Анджелина Джоли за дълго чаканата й женитба с Брад Пит, а децата на звездата стават главните членове на креативния екип.
Рисунки от Пакс, Мадокс, Закари, Шайло, Вивиен и Нокс са сложени върху класическата рокля и воал на булката, основани от марката „ Atelier Versace “.
Джоли-Питс трансформират тоалета на майка си в платно за себеизразяване. Зверове,, надписи, ужасни чудовища, самолети, танкове и семейство, хванало се за ръце, въобще не скапват сватбената рокля, а, в противен случай, трансформират я в обект на любов за милиони и същинска фамилна светиня
Сара Джесика Паркър
Сара Джесика Паркър се омъжва два пъти, един път в действителния живот, повторно във кино лентата " Секс в огромния град ". И двете й рокли са влезнали в историята като най-екстравагантните сватбени рокли през последните две десетилетия. Сватбената рокля на Сара с артиста Матю Бродерик е запомнена с черния си цвят и слага началото на модата за „ не-белите “ сватбени рокли. Противно на всички предубеждения, свързани с траурния цвят на облеклото, бракът на Бродерик и Паркър е доста сполучлив и продължава съвсем 20 години.
Въпреки това, изборът на подобен цвят за сватбена рокля актрисата счита за съвсем главния си фешън неуспех.
„ Ако се омъжвах в този момент, щях да избера колорит от слонова кост “, сподели Сара в изявление за лъскаво списание. Тази опция й бе предоставена по време на фотосите на пълнометражното продължение на паметния сериал „ Сексът в огромния град “, където Кари Брадшоу най-сетне е предопределена да се омъжи за „ мъжа на фантазиите си “.
Роклята от обичайния цвят от есенно-зимната сбирка на дизайнерката Вивиен Уестууд обаче не донася благополучие в фамилния живот - сватбата на „ вечно мис “ Брадшоу и господин Биг не се състои в този ден.
Хадиджа Ужахова
Моля, най-помпозната рокля в историята на сватбената мода принадлежи на булката на сина на милиардера Михаил Гуцериев, Саид. Тържеството, което Русия не е виждала от излъчването на сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям, се организира на 26 март 2016 година в Москва и събра на сцената освен притежателите на огромни холдинги и предприятия, само че и западни „ актьори “.
Главната звезда на празника е булката Хадиджа Ужахова, която се появява пред гостите и младоженеца в луксозен тоалет от ливанския дизайнер Ели Сааб. „ Роклята фантазия “ с обилна пола, диаманти и ажурни вложки е направена на ръка по самостоятелна поръчка на „ Guceriys “ и допълнена от дълъг воал и чанта в цвета на роклята. Общото тегло на роклята е към 25 кг, а разноските са 27 милиона рубли /около 305 000€/, т. е. малко повече от 1 милион за всеки кг рокля.
Ким Кардашиян
За сватбата си с Кание Уест риалити звездата Ким Кардашиян приготвя 4 тоалета, само че главният и най-красивият от тях е основан на марката „ Givenchy “, в който булката сподели „ да “ на обичания си. Роклята на русалката с отворен тил и дълъг шлейф от най-фината дантела акцентира всички към този момент забележими добродетели на забележителността, само че и я правеше нежна, нежна и доста сантиментална.
Фенове на двойката Кардашиян-Уест виждат облика на булката единствено след известно време, тъй като младоженците не разрешават на гостите на церемонията да вършат каквито и да било фотоси. Този факт подхранва интереса на обществото към облеклото на Ким и го прави един от най-обсъжданите в интернет. Дългоочакваният резултат от работата на Рикардо Тиши, апропо, въобще не разочарова обществеността, както и самата Ким, която и до през днешния ден неуморно благодари на дизайнера за сбъдната фантазия.
Миранда Кер
През май 2017 година Миранда Кер се омъжва за най-завидния американски " Форбс " - 26-годишния Евън Шпигел. Евън основава обществената мрежа „ Снапчат “, която се употребява от 200 милиона души всеки ден. За Миранда този брак е втори: зад тила на някогашния ангел „ Victoria`s Secret “ има брак с Орландо Блум и общия наследник Флин, който навършва седем години през януари 2018 година
Както самата Миранда призна, тя стартира да мечтае за сватбена рокля незабавно след годежа (през юли 2016 г.). Нейният източник на ентусиазъм е сватбената рокля на Грейс Кели и тя поверява своите фантазии на Мария Грация Кюри, изобретателният шеф на „ Dior “.
И първата жена в историята на „ Dior “, основен дизайнер, приема. Миранда желае тоалета да е непретенциозен, само че впечатляващ - най-хубавото решение за скромна женитба в компанията на 45 най-близки хора.
Пипа Мидълтън
Ако сватбата на Кер и Шпигел е камерна, то сватбата на Пипа Мидълтън и Джеймс Матюс е превъзходна, тъй като булката е по-малката сестра на херцогинята на Кеймбридж, Катрин. Много детайлности от тържеството са известни авансово, само че главната конспирация, сватбената рокля, беше позволена едвам в деня на сватбата.
Автор на сватбената рокля на Пипа е английският фешън дизайнер Джайлс Дийкън. Всичко от високото деколте до шлейфа е ръчно направено с дантела, с цел да сътвори илюзията за липса на шевове. Цената на такава рокля е доста проблематична за пресмятане, само че приблизителната - към 40 хиляди лири.
Докато се готви за сватбата, Мидълтън е доста обезпокоена и като разследване отслабва - роклята е поправена съгласно размера й пет пъти. Тя приключва сватбения облик на Пипа от известния английски фешън дизайнер Стивън Джоунс, който прави персонално за сватбата на известната си клиентка.
Виктория Сваровски
Сватбената рокля на Виктория Сваровски се трансформира в една от най-впечатляващите сватбени рокли, правени в миналото. 23-годишната наследница на известната марка се омъжва за вложителя Вернер Мунц, с който се среща от седем години.
Както прилича на момиче със семейство Сваровски, главната декорация на роклята й са известните кристали на марката бижута. Общо в работата бяха употребявани над 500 хиляди блестящи кристали, а самата рокля тежи след инкрустацията, помислете единствено, 46 кг.
Автор на сватбената рокля е дизайнерът от ОАЕ Майкъл Синко. За неговата работа родителите на булката трябваше да платят очевидно неприлична сума: съгласно най-скромните стандарти тази рокля им коства 900 хиляди $. Ако това е правилно, роклята на Виктория се оказва два пъти по-скъпа от роклята на Кейт Мидълтън и 20 пъти по-скъпа от роклята на по-малката й сестра Пипи.
Кийра Найтли
Ако роклята на Сваровски, безусловно крещи от благосъстояние и се е трансформирала в синоним на показния разкош, то сватбената рокля на Кира Найтли, в противен случай, е синоним на нерешителност и народна власт. Известната актриса се омъжва за Джеймс Райтън през май 2013 година, като избра рокля от Шанел за сватбата. Този избор беше разискван доста интензивно, тъй като роклята, обратно на визиите за класическа сватбена рокля е доста скромна (ако не и проста). Но най-интересното е, че не е нова: съгласно западните медии актрисата я е носила на частно празненство 5 години преди сватбата. Това наподобява е правилно, тъй като шест месеца по-късно, когато Кира и брачният партньор й отиват на церемония вечер, тя е облечена в същата сватбена рокля.
Западните медии обаче настояват, че Найтли и Райтън са уредили две сватби. Втората се трансформира в „ загадка “ гала единствено за най-близките, където булката се появява в дълга фешън рокля на „ Valentino “. Както разбирате, няма фотоси в общественото пространство, защото няма точна цена на роклята: ценовият й диапазон е от 10 до 50 хиляди $.
Елизабет II
Миналата година Елизабет II и херцог Филип Единбург отпразнуваха благородна женитба - 70 години от брака си. Бъдещата английска кралица поставя клетва за честност година и половина след Втората международна война, само че апетит, опустошения и крах към момента царуваха в цяла Англия.
Тоталният недостиг и сериозната суровост въобще не способстват за охолно празненство, само че това се желае от самите жители на Обединеното кралство: кралската женитба би трябвало да отвлече вниманието най-малко за един ден от следвоенните ужаси. Така и става.
Роклята е направена от коприна и украсена със стотици кристални цветя и хиляди перли, а четириметровият шлейф е декориран с приложения под формата на жасмин и бяла роза. Автор на сватбената рокля е стилният дизайнер Норман Хартнел, който призна, че „ тя се трансформира в най-хубавото създание в живота му “. На принцесата е помогнато с роклята, само че Елизабет се гримира сама: английската монархия към момента не може да си разреши гримьор.
Принцеса Маргарет
Сватбената рокля на принцеса Маргарет е ушита от същия Норман Хартнел.
Ако той приготвя първокласен брачен шедьовър с доста полускъпоценни камъни за Елизабет II, той предлага на по-малката й сестра нещо напълно друго. Сватбената рокля на „ аварийна принцеса “ е толкоз елементарна, колкото може да бъде сватбена рокля: Хартнел желае да подчертае изяществото и миниатюрността на Маргарет с тоалета, без да ги крие зад пластове тюл и дантела.
Сватбата на принцеса Маргарет и фотографа Антъни Армстронг-Джоунс се състои на 6 май 1960 година Британската телевизия излъчва кралското празненство онлайн и съгласно най-скромните оценки то е последвано от 20 милиона души.
Любовта до гибел обаче не се случва: 18 години по-късно граф и графиня Сноудън (това е купата, дадена на сестра й и брачна половинка й от кралицата) се развеждат. Но що се отнася до роклята... елегантно олицетворение на новата визия на „ Dior “ постоянно е било една от най-красивите сватбени рокли освен през седмото десетилетие на XX век, само че и от всички времена.
Жаклин Кенеди
Днешният рейтинг ще бъде допълнен от сватбената рокля на друга известна журналистка - Жаклин Бувие, която става брачна половинка на 35-ия президент на Съединени американски щати Джон Кенеди. С него са свързани доста истории, някои от които не са от най-приятните.
Сватбената рокля за стилната икона от 60-те години е ушита от афро-американския дизайнер Ан Лоу. В Америка расизмът към момента процъфтява през 50-те години на предишния век, тъй че на Ан е платено единствено 500 $ за колосалната й работа, макар че сходно облекло за нейните " бели " съперници би коствало три пъти повече. Лу ушива роклята и отива с нея в къщата на Кенеди, само че защитата не разрешава на черната дизайнерка да употребява предния вход.
Сватбената рокля изцяло дава отговор на модата от 50-те: обилна пола, спуснати плещи, акцент върху талията. Подгъвът на роклята е декориран с 10 каскадни кормилото, а горната част се трансформира в осмици, които съгласно дизайнера символизират безкрайността. Дизайнерът похарчва 45 метра копринена тафта,, само че Джаки Кенеди не харесва работата на Лу, меко казано. Когато първата дама е запитана за роклята, тя споделя, че наподобява на „ абажур “, и я е ушила „ някаква цветна жена “. Жаклин си мисли, че силуетът въобще не пасва на нейната висока и стройна фигура, а кройката на роклята прави гърдите й образно по-малки.
Джаки обаче явно подценява роклята. Сватбата й с Джон Кенеди се състои преди 65 години, само че сватбената й рокля към момента се счита за модел на съвършената сватбена рокля, олицетворение на елегантността. Роклята към този момент е изложена в библиотеката на Кенеди в Бостън, тъй че безусловно всеки може да я види.
Rozali. com



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР