Даяна, принцеса на Уелс (1 юли 1961, Сандрингам, Великобритания -

...
Даяна, принцеса на Уелс (1 юли 1961, Сандрингам, Великобритания -
Коментари Харесай

Принцеса Даяна умира в автомобилна катастрофа

Даяна, принцеса на Уелс (1 юли 1961, Сандрингам, Англия - 31 август 1997, Париж, Франция) - британска принцеса на Уелс, член на английското кралско семейство. В продължение на петнадесет години е брачна половинка на Чарлз, принц на Уелс. Тя е майка на втория и третия в реда на заместничество на английския престол, принцовете Уилям и Хенри. Наричана " принцеса на народа " тя е забележителна персона, съдействала за развиването на благотворителността по света с многочислени изяви в тази област.
На 31 август 1997 година Даяна умира при автомобилна злополука в тунел в Париж дружно с Доди ал Файед и техния водач Анри Пол. Кръвните проби за алкохол демонстрират, че водачът е пил алкохол преди случая. Техният Мерцедес-Бенц S280 се разрушава в тринадесетата колона на тунела Алма. Двулентовият тунел е бил издигнат без железни загради сред колоните, вследствие на което и най-малкото отклоняване от посоката на придвижване елементарно би се трансформирало в пряк конфликт с колоните. Ненавременната и трагична гибел на лейди Даяна е предмет на доста спорни хипотези за аргументите, в това число и спекулации за скрит план на МИ6. През 2005 година бе неразрешена ексхумация на тялото й, което още повече ускори слуховете за възможна бременност на принцесата преди гибелта й през август 1997.
На 14 декември 2006, след тригодишно следствие, Скотланд Ярд излиза с отчет, че автомобилната злополука на лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от скрит план за ликвидиране, а е драматичен случай.
На 7 април 2008 правосъдният състав по делото взема решение, че причина за гибелта на Даяна е „ незаконно безгрижие ", подбудено от комбинацията от приложимост на алкохол с неимоверния напън от страна на жълтата преса.
Източник: Уикипедия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР