Даваме старт на подготовката – организационна и политическа, на европейските

...
Даваме старт на подготовката – организационна и политическа, на европейските
Коментари Харесай

Нинова: Имената на кандидатите за евродепутати няма да са ясни до април

Даваме старт на подготовката – организационна и политическа, на европейските избори. Дадохме оценка на настоящето ръководство по повод моментната ни политика. считаме, че сега ни ръководи едно от най-антиевропейските държавни управления, които сме имали. Фактите го потвърждават.


Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Със единодушието си да бъдем признати отчасти в Шенген – по въздух и вода, те подценена и унищожиха напъните на доста държавни управления и доста партии преди тях. Поставиха България в унизително състояние да одобряваме подхвърлени трохи във връзка с Шенген “, сподели Нинова и акцентира, че България от дълго време заслужава и е изпълнила всички критерии, с цел да бъде пълновръстен член на Шенген.

От Българска социалистическа партия са безапелационни, че политиката за приемането на България в Шенген е цялостен неуспех.

„ За нас европейските избори са извънредно значими. България заслужава да бъде пълновръстен, равнопоставен член на Европейски Съюз. Там би трябвало да отидат хора, които са проевропейски настроени, само че ще пазят българския суверенитет и българския народен интерес “, добави Нинова и уточни, че от Българска социалистическа партия си слагат за цел да изпратят такива хора, да получат доверието на българските жители за това, че и до момента са били проевропейска партия, която постоянно е отстоявала и българския народен интерес в общия ни европейски дом.

Тази година за Българска социалистическа партия с изключение на европейски избори, ще се избират и нови управления от съществени партийни организации, общински ръководители, регионални ръководител, делегати на конгреса, ръководител на партията.

Лидерът на социалистите, обаче, не отговори дали ще се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия.

Нинова разяснява и че до април имена на претенденти за евродепутати няма да бъдат подредени от партията.

„ Ние имаме и вътрешнопартийна акция, и европейска акция. От февруари започваме събранията на главните партийни организации за номинации за евродепутати и разискване на платформата ни за европейските избори в цялата партия. Март месец – конференции, които би трябвало да прегледат номинациите, да ги одобрят и да ги изпратят на Националния съвет. Април – Национален съвет и нареждане на листа, и приемане дефинитивно на платформата, която към този момент е предходна на разискване през разискване в цялата партия “, заяви Нинова и разгласи: „ Април ще имате имената на евродепутати-кандидати. “

„ Май месец – акция. Юни месец – избори. И се поздравяваме с триумф за Българска социалистическа партия “ сподели още тя и добави, че от юли месец нататък стартира цялостен цикъл от избори в партията, които би трябвало да продължат до септември. През октомври ще бъде изработен директен избор на ръководител от всички членове на партията и ноември месец конгрес, на който ръководителят би трябвало да встъпи в нов 4-годишен мандат.

„ Това одобрихме през днешния ден като решение, както и приехме работна група, която стартира работа по правене на европейската ни платформа “, посочи Нинова и добави, че Националният съвет на Българска социалистическа партия е приел още едно решение – удостоверява позицията на Градския съвет на Българска социалистическа партия да не се вършат обединения в София-град в СОС нито с ГЕРБ, нито с ПП-ДБ.

Попитана по какъв начин ще разяснява изявлението на Кирил Добрев, че тя желае да промени устава, с цел да може да застане отпред на Българска социалистическа партия за още 4 години, Нинова съобщи: „ Кой е Кирил Добрев, с цел да разясняваме? И самото му изказване явно демонстрира непознаване на процесите в Българска социалистическа партия и в партията. Как може човек, който е бил учредителен секретар да приказва такива нелепости? Устав се трансформира на конгрес. Конгресът ще бъде през ноември, а изборът на ръководител ще бъде през октомври. Следователно няма по какъв начин да се промени устава преди избор на ръководител през октомври, защото ще се трансформира чак на конгреса през ноември. “

Дали ще има смяна на устава през ноември следва да реши конгресът.

Одобрени са и две страници с критерии за избора на претенденти за евродепутати. А дали досегашни евродепутати ще намерят място в листата, Нинова означи, че също ще се разбере през април. „ До април имена на претенденти за евродепутати няма да имате подредени от партията. До април единствено номинации. Април месец Националният съвет ще ги подреди и ще се произнесе. Дотогава не можем да ви кажем нито едно съответно име. Уважаваме си структурите, чакаме им предложенията и ще решим април “, заключи тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР